• 瀏覽: 7,432
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
+9
starr ← 唔識呢條友
無啦啦加我入名單
平果妓者天使的祝福又嚟料

先得 5800 人反對
仲要帶埋啲連思考能力都無嘅小朋友
啲家長真係一根二根痴孖筋

有 580000 人先講好多人反對啦
引用:
原帖由 香土毒瘤 於 2018-10-15 05:25 AM 發表
【本報訊】特首林鄭月娥的《施政報告》力推「明日大嶼」計劃,在大嶼山填海1,700公頃,造價勢達萬億元,引爆民憤。為守護下一代的未來,昨午逾二萬人上街向政府怒吼反對填海,不少人更帶同年幼子女參與。發起遊行的守護大嶼聯盟指,明日大嶼不但掏空庫房,更犧牲港人未來,質疑是林鄭的政治任務,促撤回計劃。

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/vid ...

引用:
原帖由 香土毒瘤 於 2018-10-15 05:25 AM 發表
【本報訊】特首林鄭月娥的《施政報告》力推「明日大嶼」計劃,在大嶼山填海1,700公頃,造價勢達萬億元,引爆民憤。為守護下一代的未來,昨午逾二萬人上街向政府怒吼反對填海,不少人更帶同年幼子女參與。發起遊行的守護大嶼聯盟指,明日大嶼不但掏空庫房,更犧牲港人未來,質疑是林鄭的政治任務,促撤回計劃。

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/vid ...
取消填海有乜所謂,樓價繼續高,我有兩層希望佢愈高愈好,你啲窮L尼世都買唔到樓

請你地用下個腦,雖然我都唔你地很少用,的款項林太都話分十幾年囉,填海的地唔係送出去架,
賣地時要收錢架,同地主收地唔使錢?司法67唔使時間?
1:填海的好處就係唔使受地產商的氣.
2:市區重建局養唔少人架.
3:你地將來的子女就有地.
禁咪長遠計劃囉,係德政呢架.
我唔信背後沒地產商的影子.
你地唔好被人利用呀.
人地每件事提出你地都反,千祈唔好為反而反.
你地無腦就好啦,重要帶埋小朋友去.

你都識講撥款一定通過,咁就係遊行的人做戲,而唔係支持填海的人做戲啦!明知通過咁你反乜Q呢?

政府有大白象,反對派一樣有,六四玩左幾十年已經玩完,而家有隻大嶼象可以嘈足幾十年嘈一次籌一次款,犯民及各大小牛鬼蛇神小黃黨會放過?

今日唔知又籌幾多呢?

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2018-10-15 05:59 AM 發表

取消填海有乜所謂,樓價繼續高,我有兩層希望佢愈高愈好,你啲窮L尼世都買唔到樓
你呢D咪就係既得利益者囉,雖然我都有一層爛鬼二手居屋,但為佐大棚福利都無辦法.

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2018-10-15 05:59 AM 發表

真的嗎?乜歷史話過比你知,樓價大幅下瀉,原因是在填海造地嗎?咁抵我呢啲窮L買唔起樓嘅,呀大富貴你好去買多啲啦!

香港的郊野公園又唔比收,逢收地都有人出坭嘈,又問點解唔發展高爾夫球場,禮賓府.
我夠可以話香港咁細,唔需要二個大球場,一個在亞皆老街、一個在跑馬地,是但填一個坭起公屋.
一個維園、一個九龍公園,是但填一個.
香港有二個馬場,最好填舊個果,睇下跑馬地的居民嘈唔嘈都好.

得嗰5千幾人, 毒果又作乜鬼二萬幾人呀??唔講大話會死的嗎??犯民??

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-15 05:45 AM 發表
平果妓者天使的祝福又嚟料

先得 5800 人反對
仲要帶埋啲連思考能力都無嘅小朋友
啲家長真係一根二根痴孖筋

有 580000 人先講好多人反對啦 :smile ...
睇見犯民都幾江河日下, 平時都叫到19500人左右出黎攪野, 但而家吹晒鷄先得4分一, 死得.

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-10-15 07:24 AM 發表
填左d地免費比發展商???
應係囤地班發展商,等政府高價收樓, 及炒樓班瀨晒野.

前景原來咁多供應, 而大嶼山將來在大灣區更有將來, 嗰班口嗡高房價害死細路, 但又要更高房價等自己唔洗做的炒樓人, 有乜理由仲唔急急出黎抗議發晒癲咩

無啦無啦, 地產佬在新界囤咗2000公傾地, 但政府就會填1700公傾地唔睇佢嗰D, 又要等唔知幾多十年後先有錢入自己袋囉.

發展大嶼山, 就唔洗勞民傷財要市區發展局高價搶市民的舊危樓啦, 他們又可以在舊區安心住下去, 雙贏啦!!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]