• 瀏覽: 8,452
  • 回覆: 161
+40
引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-10-16 07:36 PM 發表

所以講法律 我咪話要睇駐軍法囉 若果著住軍服唔得 下次除低軍服 相信冇人詐型
有冇人詐型係另一件事,即使話走晒出嚟唔著軍服就得?咁駐軍法用嚟做乜?簡單問一問政府咪好咯,多一句啫,又唔係偷偷摸摸,又唔係要填表等批

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-10-16 07:36 PM 發表

所以講法律 我咪話要睇駐軍法囉 若果著住軍服唔得 下次除低軍服 相信冇人詐型
我當然係講緊休假啦 解放軍響香港 當更嘅時候 係唔可以隨便出軍營 除非香港政府叫 而家係講休假 所以要睇住軍法 都係嗰句 若果著住件軍服 但係休假時候著 係唔啱嘅 咪傾下囉 都係要睇中央嘅駐軍法

班美狗唔幇主人解釋一下伊拉克大殺傷力武器?

引用:
原帖由 午模終結者 於 2018/10/16 07:17 PM 發表

防務?造咁多武器去賣仲話防務?
嗱,你又雙重標準嘞! 你質疑大陸賣武器,唔該首先質疑世界最大軍火出口國老美,見唔見你自己點雙重標準? 你當自己係美國人? 白皮金毛? 搵塊鏡照吓啦!你覺得人地咁美好善良咪試吓飛過去定居囉,睇吓民主大國會唔會當你係自己人。

引用:
原帖由 凹凹凸凸 於 2018-10-16 09:07 PM 發表

嗱,你又雙重標準嘞! 你質疑大陸賣武器,唔該首先質疑世界最大軍火出口國老美,見唔見你自己點雙重標準? 你當自己係美國人? 白皮金毛? 搵塊鏡照吓啦!你覺得人地咁美好善良咪試吓飛過去定居囉,睇吓民主大國會唔會當你係自己人。 ...
咪住先,係你話大陸只作防衛性質,咁唔應該賣武器啦,關美國賣唔賣咩事,如果美國都係咁話只作防衛但又賣武器,我一樣串九美國

引用:
原帖由 午模終結者 於 2018-10-16 09:11 PM 發表

咪住先,係你話大陸只作防衛性質,咁唔應該賣武器啦,關美國賣唔賣咩事,如果美國都係咁話只作防衛但又賣武器,我一樣串九美國
大陸買武器係依足國際標準 買畀伊朗嘅衛士火箭炮 改裝為290海裡 因為標準講明伊朗嘅火箭炮唔可以超過300海里 至於伊朗自己改 就控制唔到 呢個世界上 唔係美國佬話事 你唔買畀佢 其他國家可以買畀佢 何況火箭炮為係防禦性武器 並唔係大殺傷力武器

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-10-16 09:27 PM 發表

大陸買武器係依足國際標準 買畀伊朗嘅衛士火箭炮 改裝為290海裡 因為標準講明伊朗嘅火箭炮唔可以超過300海里 至於伊朗自己改 就控制唔到 呢個世界上 唔係美國佬話事 你唔買畀佢 其他國家可以買畀佢 何況火箭炮為係防禦性武器 並唔係大殺傷力武器 ...
師兄,唔好搬龍門,而家係討論緊防衛做咩要賣武器,你講賣唔賣同點賣係冇關係

感謝軍事版高人揭發美軍諸多惡行。

奸邪妖獸永遠只會為美國講好說話,但對其惡行卻隻字不提,不配稱之為人。

引用:
原帖由 午模終結者 於 2018/10/16 09:11 PM 發表

嗱,我d帖就從冇edit過,原汁原味,你quote番俾我睇邊度講過"大陸只作防衛性質,唔應該賣武器" ,唔好屈得就屈!

如果你覺得出口武器有問題,請先去你偶像老美度抗議。

引用:
原帖由 午模終結者 於 2018-10-16 09:29 PM 發表

師兄,唔好搬龍門,而家係討論緊防衛做咩要賣武器,你講賣唔賣同點賣係冇關係
國家防衛當然要買武器啦 冇東風21導彈 美國航母 喺台灣試過啦 而家仲敢唔敢 美國成日用戰斧打人 若果火箭炮打到佢嘅戰艦 睇佢敢唔敢

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-10-16 09:35 PM 發表

國家防衛當然要買武器啦 冇東風21導彈 美國航母 喺台灣試過啦 而家仲敢唔敢 美國成日用戰斧打人 若果火箭炮打到佢嘅戰艦 睇佢敢唔敢
你講咩嘢呀? 買定賣呀?? 唔敢又點會b52再飛南海呀

引用:
原帖由 凹凹凸凸 於 2018-10-16 09:33 PM 發表

嗱,我d帖就從冇edit過,原汁原味,你quote番俾我睇邊度講過"大陸只作防衛性質,唔應該賣武器" ,唔好屈得就屈!

如果你覺得出口武器有問題,請先去你偶像老美度抗議。 ...
我係一個平民百姓,對國家防務軍事工具唔熟悉,所以只能相信國家會做好國防事務,保證國土人民及資源既安全,縱觀中國周邊外國軍事活動,中國軍事實力還未夠強,未有足夠止戰能力,希望國家繼續努力,唔希望中國變成另一個伊拉克敘利亞。

引用:
原帖由 午模終結者 於 2018-10-16 11:01 PM 發表

你講咩嘢呀? 買定賣呀?? 唔敢又點會b52再飛南海呀
美軍嘅遠程轟炸機 飛近南海 代表乜嘢 代表要打 要打嘅話 解放軍艦艇相撞 已經可以打啦 只不過係擺姿態 係人都知中國唔受呢套 唔通美國佬唔知 只不過係唔衰得 中國賣武器比伊朗 美國佬都要驚呀 何方直接挑釁中國 真係只有你先會相信 美國佬夠膽越洋嚟同中國打

引用:
原帖由 午模終結者 於 2018/10/16 11:05 PM 發表

我係一個平民百姓,對國家防務軍事工具唔熟悉,所以只能相信國家會做好國防事務,保證國土人民及資源既安全,縱觀中國周邊外國軍事活動,中國軍事實力還未夠強,未有足夠止戰能力,希望國家繼續努力,唔希望中國變成另一個伊拉克敘利亞。 ...
唔好轉移視線,邊句話唔賣武器?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]