• 瀏覽: 16,890
  • 回覆: 271
引用:
原帖由 mrwwb2 於 2018-10-14 11:43 PM 發表

破梗產
唔係市民破產,首先係企業家同有錢人破產。

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-10-14 11:45 PM 發表

其實政府做乜都好,梗有人有利益架啦,唔通同你白做咩?所以你呢句,任何時候都講得通喎!咁政府不如乜嘢都唔好做囉。
唔係唔做,係淋毒《無能》。

引用:
原帖由 香港神仙 於 2018-10-15 01:31 AM 發表

如果要行此招,這些犧牲算是什麼。
儘早一國一制,就要趁機做事,順便要思想改造香港人,塑造一個純樸的中國香港。

明白知道我是中國人。

我是香港大的,都好憎恨現在香港的腐敗,如果這些改變,可以帶來以後的安定,香港就必要發生人禍災難,趁機剷除異已,才可帶來平靜。

三百萬人命算是什麼?毛澤東民革時代都殺不止啦!

呢啲X街地產商,早應該97後要死光,還搞亂香港做乜呀!

反對填海?
不想民生好 ...
呢種強硬手段,喺美國就得,喺香港一定行唔通,因為香港係反共基地,他們一直引導社會,走入官迫民反的時世,咁強硬就中晒佢地圈套,六四就係一個好例子,反共組織借勢誇大抹黑,令中共變邪惡政權,種下今日年青人反共的風氣。

引用:
原帖由 mrwwb2 於 2018-10-14 11:45 PM 發表

咪係囉, 要強硬, 洗幾億夠做啦,
洗鬼用上萬億起島咩
根本就是林鄭《無能》,連最基本《物以善用》都唔懂。
花5千億填8個長洲用14年,根本就是《空頭支票。
如果是我,還不如將羅湖交界處開發,打造一個《新旺角》。
發展經濟、企業、旅遊業、房屋。
比填海造地《利益》高達100倍。

引用:
原帖由 高大默默的獅子 於 2018-10-15 01:48 AM 發表

比填海造地《利益》高達100倍。 ...
咪係

引用:
原帖由 高大默默的獅子 於 2018-10-15 01:48 AM 發表

比填海造地《利益》高達100倍。 ...
果度係香港野生物種區,你點收地,出解放軍去搶?

引用:
原帖由 mrwwb2 於 2018-10-15 01:57 AM 發表

咪係
林鄭一天不下台,香港衰多一日。

引用:
原帖由 123people 於 2018-10-15 01:59 AM 發表

果度係香港野生物種區,你點收地,出解放軍去搶?
所謂的野生動物區,衹是牛。
填海造地受影響的可是上億海洋生物。
誰輕誰重都晤懂。

引用:
原帖由 高大默默的獅子 於 2018-10-15 02:00 AM 發表

林鄭一天不下台,香港衰多一日。
當年對付董建華八萬五又用呢招,香港人都睇穿晒,一搞到地產商利益,就要邊個邊個下台!

香港會破產?地產霸權要反填海,揾埋各路人馬白痴講埋D歪理呃香港人就真!

引用:
原帖由 123people 於 2018-10-15 02:05 AM 發表

當年對付董建華八萬五又用呢招,香港人都睇穿晒,一搞到地產商利益,就要邊個邊個下台!
我唔同,我講事實。

樓豬咁驚,快D移民離開香港

引用:
原帖由 高大默默的獅子 於 2018-10-15 02:03 AM 發表

所謂的野生動物區,衹是牛。
填海造地受影響的可是上億海洋生物。
誰輕誰重都晤懂。
泥土入便有上兆生物啦!

到時收地,有十幾個年青人死守,有泛民背後支持,港府不敢動他一條毛。

引用:
原帖由 高大默默的獅子 於 2018-10-15 02:07 AM 發表

我唔同,我講事實。
事實係林鄭向前殖民政府學習,移山填海是最合化算的解決方案!

引用:
原帖由 123people 於 2018-10-15 02:11 AM 發表

事實係林鄭向前殖民政府學習,移山填海是最合化算的解決方案!
你不如話將飛鵝山拉去填海一舉兩得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]