• 瀏覽: 16,976
  • 回覆: 271
引用:
原帖由 123people 於 2018-10-15 12:25 AM 發表

班人喜歡反政府,就搵藉口話超支,冇錢賺,不化算,破產,幾時咁識計數,不如停咗立法會啦,連選舉經費,每年慳番十幾億,夠慳未!
今日上街先得個百幾二百人,計埋佢地個個有新幾,先四百人,憑佢地?

引用:
原帖由 sikwai5568 於 2018-10-15 12:31 AM 發表

今日上街先得個百幾二百人,計埋佢地個個有新幾,先四百人,憑佢地?
佢地仲有後著㗎,違反基本法,申請屍發腹核,拖你幾年,等工程費漲價一倍,再用工程費用太高做藉口,再反。

真係有心!打甘多字

引用:
原帖由 123people 於 2018-10-15 12:38 AM 發表

佢地仲有後著㗎,違反基本法,申請屍發腹核,拖你幾年,等工程費漲價一倍,再用工程費用太高做藉口,再反。
遲一排可能揾個老坑係島上面起屋,就當個島係佢架啦,死未

引用:
原帖由 sikwai5568 於 2018-10-15 12:42 AM 發表

遲一排可能揾個老坑係島上面起屋,就當個島係佢架啦,死未
又或者喺岸邊整幾條海豚死屍,博香港人同情,佢地為公義,為香港人爭取利益,乜野都做得出㗎!

引用:
原帖由 123people 於 2018-10-14 10:32 PM 發表
回歸後,八萬五,本可澈底解決居住問題,但泛民帶領市民反對,今天林鄭的填海,也可澈底解決居住問題,但泛民又帶市民去反!

由以上可見,回歸二十年來,分明有黑暗勢力為同一個目的,在背後操控利益,禍害香港人!

...
如果不填海造地。
我情願香港搞大蕭禁。
不過,要犧牲香港幾百萬人生活。

撞飛機兩大發電廠,全港大停電,解放軍入城,實施蕭禁令,由中央政府高官接管香港,恢復一國一制全面管治權。

順便立23法。

不過,這些代價,香港人惹不起。
原因是地產商招來橫禍,到時佢地就會被批鬥,禍及兒女,誅連朋黨。

我渴望有呢一天。

引用:
原帖由 香港神仙 於 2018-10-15 12:54 AM 發表

如果不填海造地。
我情願香港搞大蕭禁。
不過,要犧牲香港幾百萬人生活。

撞飛機兩大發電廠,全港大停電,解放軍入城,實施蕭禁令,由中央政府高官接管香港,恢復一國一制全面管治權。

順便立23法。

不過,這些代價,香港人惹不起。
原因是地產商招來橫禍,到時佢地就會被批鬥,禍及兒女,誅連朋黨。

我渴望有呢一天。 ...
咁又唔使咁激,中央亦懂得盤算,等香港人吃盡泛民的苦頭,才逐漸將香港導回正軌,咁就心服口服。

唉,好蠢

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-10-14 09:28 PM 發表
美國庫房就係一串長長的紅色數字, 美國破咗產未???
填海所得土地, 每呎一元成本價可以賣十元, 全部面積乘出來的數字打爆你手機個計算機.
正敗家仔,鼠目短光。

引用:
原帖由 123people 於 2018-10-14 10:14 PM 發表
第一,有人刻意誤導填海令香港破產,其實是居心叵測。

第二,祖國是香港靠山,拿幾千億救香港,輕而易舉。

第三,填海不會爛尾的,政府沒錢可以暫停,填了的地也可使用的。 ...
填了的地你去住,起碼不用交租,但要花過海費。

引用:
原帖由 ngzhiyi 於 2018-10-14 10:15 PM 發表

亦有高手表示, 如果肯搞丁權截龍, 份司政報告一定有70分以上。你見唔見到有人企出來支持?

你有冇諗過點解咁多理性分析, 反對嘅人剩係識純粹反對? ...
反對的人冇腦,你唔知咩。

不如話有人想整死香港
因為香港難管
有錢收又整死香港
一箭雙鵰

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-10-14 11:34 PM 發表

咪係,係佢地口中,完全消失冇提起過呢件咁重要既事,罷明講啲唔講啲,目的係攪分化就真既。
生物大《屠殺》開始,因你而悲哀。

引用:
原帖由 123people 於 2018-10-15 01:01 AM 發表

咁又唔使咁激,中央亦懂得盤算,等香港人吃盡泛民的苦頭,才逐漸將香港導回正軌,咁就心服口服。
如果要行此招,這些犧牲算是什麼。
儘早一國一制,就要趁機做事,順便要思想改造香港人,塑造一個純樸的中國香港。

明白知道我是中國人。

我是香港大的,都好憎恨現在香港的腐敗,如果這些改變,可以帶來以後的安定,香港就必要發生人禍災難,趁機剷除異已,才可帶來平靜。

三百萬人命算是什麼?毛澤東民革時代都殺不止啦!

呢啲X街地產商,早應該97後要死光,還搞亂香港做乜呀!

反對填海?
不想民生好,是否勾結外國勢力,單是呢條佢地一早要被消失於人間,或死於酒吧/菜館中毒,甚至妓女殺手手上。

一直監視佢地。
政治就是凌駕於一切,不肯服就只有亡。

引用:
原帖由 mrwwb2 於 2018-10-14 11:42 PM 發表

由得班港豬權利同血汗錢俾人亂用囉, 到時仆街唔好怨
贊成

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]