• 瀏覽: 86,830
  • 回覆: 1,561
  • 追帖: 3
+42
引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-10-14 06:03 PM 發表
特首林鄭月娥在新一份施政報告硬推「明日大嶼」計劃,宣佈填海1,700公頃,大批市民響應「守護大嶼聯盟」參加遊行,抗議政府淘空香港儲備興建人工島,當中不乏家長帶同子女參加,更有身懷六甲的媽媽決意走出來,誓言要守護下一代。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20181014/720pix/1539508819_97b9.jpg

...
你出去遊行就想保住現在嘅樓價,樓價鉄,又走出來遊行,你們這些人阻住香港發展,太自私,太mean
司馬昭之心路人戒指,
最好樓價永遠升,升上大空,你班粉腸就開心,

香港太多已得利益者思想自私

引用:
原帖由 811M 於 2018-10-14 07:27 PM 發表
大佬 唔填海邊有地俾大陸一日百幾個人落嚟住
你知唔知點解每日有百幾人落來香港, 就係當年既莊豐源案, 公民黨幹既好事!

陸地又唔準起,填海又反對。總之要你前不能進、後不能退。背後用意你懂的。

這個大肚港媽是特約演員或某組織成員

引用:
原帖由 sman070707 於 2018-10-14 07:18 PM 發表

你游水落黎嘅呀爺都要遣返啦,仲有佢d蝗二代三代都要打包拎走。還返香港俾原居民
我話你知1997 年入黎香港都要遣返,唔好理上幾代,依家就係有需要禁

出來反對建屋畀窮人住,反對建設香港,養海鮮都不可益窮人,原來香港有咁多冷血動物

引用:
原帖由 CTC1010 於 2018-10-14 06:08 PM 發表
其實如果唔填海
而政府又唔增加公屋供應量
咁樓從何來?
填唔係問題
問題係呢班垃圾擺明就係出黎貪架啦
再右上填完根本唔係用反係HK人度
係俾D新移民呀 難民呀
你話有無問題????? 有無用腦諗下點解D人反對

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-10-14 06:03 PM 發表
特首林鄭月娥在新一份施政報告硬推「明日大嶼」計劃,宣佈填海1,700公頃,大批市民響應「守護大嶼聯盟」參加遊行,抗議政府淘空香港儲備興建人工島,當中不乏家長帶同子女參加,更有身懷六甲的媽媽決意走出來,誓言要守護下一代。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20181014/720pix/1539508819_97b9.jpg

...
反填海害左個B

引用:
原帖由 sman070707 於 2018-10-14 07:18 PM 發表

你游水落黎嘅呀爺都要遣返啦,仲有佢d蝗二代三代都要打包拎走。還返香港俾原居民
再講,政府根本廢,比人任渣條j都唔嬲,收哂原居民d地,都住多到幾百萬人啦

引用:

...
而家反「明日大嶼」,到時比個仔吊返你「今日大罪」就疴拔甩!

為反而反!根本你無大肚都會出嚟架啦,關乜大唔大肚事,報紙佬大做新聞搏同情!

嘩真係好疊友
連大肚婆都出埋只係得五千人
較為有腦嘅都唔會受報紙佬煽動
乜都唔做地從何來 地產商同報紙佬嘅關係你哋知唔知
無地自然樓價越嚟越貴
大家有冇見到地產商最多廣告就係落喺報紙佬度

下一代多得佢地唔少

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]