• 瀏覽: 86,890
  • 回覆: 1,561
  • 追帖: 3
+42
丁屋只起三層,極度浪費土地

即係搭港鐵唔洗讓座比佢

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-10-14 06:03 PM 發表
特首林鄭月娥在新一份施政報告硬推「明日大嶼」計劃,宣佈填海1,700公頃,大批市民響應「守護大嶼聯盟」參加遊行,抗議政府淘空香港儲備興建人工島,當中不乏家長帶同子女參加,更有身懷六甲的媽媽決意走出來,誓言要守護下一代。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20181014/720pix/1539508819_97b9.jpg

...
幾百人 vs 幾百萬人

後市利好,明天全倉

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2018-10-14 07:18 PM 發表

身懷六甲媽媽:犯民呃我大住個肚走出嚟
計埋肚入面都得5xxx 人。少過單車節人數

引用:
原帖由 CTC1010 於 2018-10-14 06:08 PM 發表
其實如果唔填海
而政府又唔增加公屋供應量
咁樓從何來?
真係唔知!

嘩! 成萬個低能PK。
政府而家俾錢填海壓地價,樓價受壓市民得益。有乜野人會反對? 白痴同炒樓班PK囉。

毒果又播毒!

大佬 唔填海邊有地俾大陸一日百幾個人落嚟住

D你lm日後你個小朋友訓街啦

毒狗話向北封關就可以解決哂香港d問題, 包括住屋, 白痴信十足.

其實, 現在林鄭政府拆地產商棚, D 反對填海造地人被地產商利用左,  so stupid!!

過去10年, 地產商+銀行家 在不正常低息下+3D 稅(2手惜售), 搭了一個雞鵬, 似細價股挾淡不斷走高,低成交高價格, 新界地叫價也十級跳. 地產商明知你缺地, 落左幾十年針, 以為可以拑住政府搶大家納稅人d $

現在政府拆, 發展商HOLD 貨成本增+有豐厚利潤2手 業主也收割+全國樓價會回跌(國策)
==>港樓在3D 稅下將會跳價跌 低成交
但基層的情況未必因樓價跌得改善

咁就仆街啦!呢啲就係自私自利咯!政府要發展,係為香港長遠利益打算,呢班自私精大肚都話要遊行,真係仆街到冇人有……

一幻,點解唔寫夠一百幻?

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-10-14 06:03 PM 發表
特首林鄭月娥在新一份施政報告硬推「明日大嶼」計劃,宣佈填海1,700公頃,大批市民響應「守護大嶼聯盟」參加遊行,抗議政府淘空香港儲備興建人工島,當中不乏家長帶同子女參加,更有身懷六甲的媽媽決意走出來,誓言要守護下一代。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20181014/720pix/1539508819_97b9.jpg

...
點解要不動大嶼?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]