• 瀏覽: 86,913
  • 回覆: 1,561
  • 追帖: 3
+42
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-10-14 06:03 PM 發表
特首林鄭月娥在新一份施政報告硬推「明日大嶼」計劃,宣佈填海1,700公頃,大批市民響應「守護大嶼聯盟」參加遊行,抗議政府淘空香港儲備興建人工島,當中不乏家長帶同子女參加,更有身懷六甲的媽媽決意走出來,誓言要守護下一代。...

...
啊姐你有單程証未大肚完全唔出街架咩, 渣棋額個幾件介左奶, 都未必識晒個幾隻字

就算識又點, 背後意義係咩? 知個屁父母叫我渣咪渣囉

當年填中環填沙田大埔都禍留後代啦,填得咁少

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-10-14 06:03 PM 發表
特首林鄭月娥在新一份施政報告硬推「明日大嶼」計劃,宣佈填海1,700公頃,大批市民響應「守護大嶼聯盟」參加遊行,抗議政府淘空香港儲備興建人工島,當中不乏家長帶同子女參加,更有身懷六甲的媽媽決意走出來,誓言要守護下一代。...

...
身懷六甲媽媽:犯民呃我大住個肚走出嚟

引用:

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20181014/720pix/1539508819_97b9.jpg

...
你就捉蟲,得個三千人,收皮啦。
支持填既人唔出來發聲,因為呢單野一定通過

引用:
原帖由 trollking701 於 2018-10-14 07:13 PM 發表

好easy, 遣返哂雙程證單程證既人,cut哂需求量咪得lor, 再開放棕地,完成
你游水落黎嘅呀爺都要遣返啦,仲有佢d蝗二代三代都要打包拎走。還返香港俾原居民

香港記者?會,環?綠色團體,人權?察組,教hea都是同一路人士

呀六甲媽,記得存起張相,等個細路大個啲時俾佢睇,話俾佢聽,你老母當年好光榮咁反對填海,所以今日你要瞓街係好合理㗎

念在當年老豆射錯入你度,佢應該唔會即時隊冧你嘅,不過就會怨老豆點解唔射佢落牆度啫

得個3000人

引用:
原帖由 chkhl 於 2018-10-14 06:12 PM 發表
80%準媽媽有「孕傻」現象

研究指出,婦女懷孕後,認知能力、記憶力、專注力及解難能力均會有所減弱。在懷孕晚期,約第二十九周至四十周時,這些現象更為明顯,估計原因與懷孕期間,大腦中央神經系統的灰質減少有關。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20180118/00176_077.html ...

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2018-10-14 07:19 PM 發表
香港記者?會,環?綠色團體,人權?察組,教hea都是同一路人士
甚麼法?團體,公共事業?察團體

引用:

...
唔填海你子孫住邊?每日150。20年多成110萬人來香港住呀

引用:
原帖由 CTC1010 於 2018-10-14 06:08 PM 發表
其實如果唔填海
而政府又唔增加公屋供應量
咁樓從何來?
祝佢個仔將來成世住劏房,瞓街啦!

引用:

...
有無十萬人呀

其實唔填海可以點呢?收地唔洗課金?填完海賣地無回報?幾多遊行嘅係業主?香港唔知幾多係填返黎架啦,相信好多反對嘅都住係填海地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]