• 瀏覽: 58,176
  • 回覆: 323
  • 追帖: 4
+4
如果美國佬係要自己作戰你哋啲五毛使乜咁緊張,因為美國佬自己攞來衰。

引用:
原帖由 wasana 於 2018-10-12 07:23 PM 發表

旺財食屎哽死
唔係掛

附件

食屎狗1.jpg(45.69 KB)

美狗等死

引用:
原帖由 leehoq 於 2018-10-12 05:44 PM 發表
入口增,可能係商人趁未加關稅(部份產品)前趕入口亦說不定.
要睇呢d數據一定要整年去計才有意義.
但當然亦唔係相信傻質能用呢招可以打擊中國貨進口.
因為即使加了關稅,很多中國產品都沒法即時取得替代的. ...
正解!

引用:
原帖由 理+誠 於 2018-10-12 06:38 PM 發表
世界工廠之名唔係白得,就算真係要搬番啲廠返美國,都有個過渡期。
況且,如果計埋稅都仲平過喺美國本土生產,又點會搬番去吖!只會搬去成本更平之地方。 ...
死美佬人自以爲覺得高尚
點會設廠做埋的低階野呀
後生仔去做?出幾錢人工呀。
老野做?老野都退休喇!
只係雞王蘑菇自以為乜都可以搬返去美國者

班小氣鬼,好快又出計玩中國!

入口多了!老尾稅收多了!
win win

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-10-12 18:57 發表

同歪理無限 loop講乜都無用喎!佢諗到嘅,自己loop多幾次就變真理,跟手對住版友都係不停 loop
唔好咁講CB仔,佢都似人樣過果隻呆蛙數字狗。

美國人冇咗中國貨真係會死,係時候中國制裁美國

佢簡直係全世界笑話,日日新見唔到佢都唔安樂

引用:
原帖由 海邊消失的留言 於 2018-10-12 19:29 發表
如果美國佬係要自己作戰你哋啲五毛使乜咁緊張,因為美國佬自己攞來衰。
從來冇緊張過老尾,係笑鳩老尾同黃狗。
我賺五毛,你搵尾仙,各自搵食。

要睇多幾個月 而家仲係係買陸貨既好時間
下年可能再加關稅 應該要買定下年既貨

美商人在關稅逐步加大的陰影下會多落單,加上聖誕節旺季臨近。美國當然明白此狀況,她現在是佈局,各方位一步一步壓制中國的展飛翅膀。我地是支持祖國,但也不要當對手是k a i,對方擁有超強金融力量。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]