• 瀏覽: 71,914
  • 回覆: 12
  • 追帖: 8
+74
樣樣唔俾郁,又要求多多,又想要平樓,d人唔知想點

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-10-12 11:20 AM 發表

去睇咗急症都要九個鐘喎 , 什麼事情配套都未做得好,就走去發掘土地增長人口
公家醫院迫爆,其中一個原因係被濫用,你流晒血就死唔通唔救你先,有分流啊,仲有好多犯民拉布,乜七都做唔到

引用:
原帖由 jasonho118 於 2018-10-12 04:07 PM 發表

On9仔,你試下睇下政府轉科排幾耐。你咁口響最好唔好病呀
戇鳩仔,我話其中一個原因喎,你看到嗎?專科不是轉科,教你寫字!

引用:
原帖由 chris67 於 2018-10-12 06:28 PM 發表

港撚真麻煩
係呀好撚麻煩!起條高鐵又吊,斬棵樹又吊,填海又唔得!今日唔起,十幾廿年後超負荷先嚟起咩?!香港基建越拖越落後!

引用:
原帖由 Fatba1983 於 2018-10-12 07:30 PM 發表
垃圾標提,有冇問過全城人呀!我一家六口支持填海呀!聽到未?
而家d廢青冇腦㗎,垃圾傳媒吹話唔好,佢地就呱呱嘈喇,垃圾傳媒老細係咩人,大家心照啦!唔知道以為班廢青要交好多稅咁,分分鐘稅都未使交!

引用:
原帖由 briancccc 於 2018-10-12 07:35 PM 發表
泛民而家只係製造緊啲反對聲音。
班犯民要轉移視線,釘子健老屈事件,弱智峰蝦女人事件,不了了之
打風又關政府事,嘈生晒
自稱民主黨,唔俾老馮參選
而家有施政報告梗係搵位入啦

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-10-12 11:34 AM 發表

無知就唔好講咁多, 你可以去搵多啲資料就拿出來講
我有朋友或者親人都係喺公家醫院做護士姑娘
他見證 急症室時間長係因為香港人口 問題嚴重 醫護人員人手不足 ...
你自己都識講其中的原因啦!關填海撚事咩!邊個叫而家d廢青讀唔成書走去玩政治?!讀得到書就多d醫生護士啦!仲有,填咗海唔俾起返幾間醫院㗎!?當初犯民將醫療政策玩拉布,攻民黨幫莊豐源先咁多新移民,你唔知就去搵資料睇下啦!人多!

引用:
原帖由 jj123321 於 2018-10-13 02:56 PM 發表

鋼根插入手臂都要分流幾個鐘,咁係咪濫用呀
傷風感冒發燒頭暈睇急症大把人係咁,呢d就叫濫用!
你醫院唔夠醫生你去多謝阿梁家騮玩拉布啦!

引用:
原帖由 alanlam0113 於 2018-10-13 02:47 PM 發表

講得岩,啲人系又去吾系又去,除非嚴重到要入院吾系都系度等,都系開啲葯比你頂住,返屋企休息下等日去睇私家好過啦
係啊!所以香港就係咁悲哀,正所謂得閒死唔得閒病,無良僱主又多,好多打工仔病住都要返工,如果有鬆動少少,應該買份保險,有咩事都可以即刻去私家睇,公家醫生人手實在太短缺

引用:
原帖由 opclk99 於 2018-10-13 07:36 PM 發表

d人口中反共產,
個心就想共全港產,
犯民班友最獨裁共產!篩選,配票,自殘老屈,暴力,黑金,雙非問題,南亞問題,假保育,拉布!搞晒出嚟然後就日日罵日日反!

引用:
原帖由 戰雲密佈 於 2018-10-13 08:18 PM 發表

貼張稅單出黎睇你交幾多稅,一千幾百?
可能人地工都未有得做,交條L稅!

引用:
原帖由 thomasoo 於 2018-10-13 08:30 PM 發表

死5毛番大陸奶小熊維尼袋底啦
傻西一名,吊你都嘥精!

引用:
原帖由 戰雲密佈 於 2018-10-13 08:32 PM 發表

相呢?冇相我話交五千億都得啦,洗唔洗燒d比你
咪理條廢柴啦!星期六唔使返學係多d呢種小學雞出嚟襯喇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]