• 瀏覽: 71,939
  • 回覆: 1,258
  • 追帖: 8
+74
香港係人都知,泛民越鬥得利害,就代表果個政策、措施越正、越到位!黃粉唯有盲撐 ,怪不得十個人當中有三個患不同程度嘅情緒病,黃粉們可能高達一半。

未見明日大嶼港人今日先贏,貪曾及689已累到香港咁樣, 你們還想原地踏步?  有腦人或有兒女的人都要為下一代着想啦

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2018-10-12 09:03 AM 發表

特首林鄭月娥日前公布施政報告推出多項政策措施,包括提出一個耗資達五千億元的「遙遠的計劃」——明日大嶼,惹來各界嘩然及批評。立法會昨日舉行特首答問大會,跨黨派議員齊炮轟林鄭,其中議員郭家麒直斥「明日大嶼」是「明日大鑊」, ...
東方日報今時今日仲想用呢啲超低能勁白痴嘅百份式嚟煽動市民,百份東方日報收皮啦,百份東方日報今時今日只可以煽動到無郎、泰屍呢啲低能白痴

唔好代表香港人,我很支持填海。

唔通乜都唔做,hea住做先好咩?
幾多仟億元又如何?放眼未來啦⋯⋯

人口急劇增加令房屋有問題係咩原因?點解唔先解決呢個問題,而減輕住屋既壓力?

引用:
原帖由 ~BNO~ 於 2018-10-12 11:14 AM 發表
當年扯啟德機場,建新機場也有大把人反對,試想如果沒有新機場,今天的香港會更落後,更被大陸邊緣化
成日講啟德機場 依家起第2個機場咩?

支持林鄭,有長遠目光,洗咗5000億,賺返10000億,支持基建。

引用:
原帖由 ~BNO~ 於 2018-10-12 11:14 AM 發表
當年扯啟德機場,建新機場也有大把人反對,試想如果沒有新機場,今天的香港會更落後,更被大陸邊緣化
d人太短視了莫非儲備一日用光咩傷講正苦用左幾年就草到八千億咪話唔野小

引用:
原帖由 chukfong 於 2018-10-12 11:25 AM 發表
很多幾十年前的樓可以拆掉重建,為什麼花咁多錢,設計可像新加坡祖屋,地下可以通風
收樓成本應該比填海大太多啦,另外仲要一定比例業主同意,可能20年都收唔成。

唔做又話唔做 做又比人話敗家 d人真係難服待

引用:
當時無乜人反對 大家都覺得新蒲崗機場唔夠用

引用:
原帖由 CAVOK 於 2018-10-12 12:53 PM 發表
唔好代表香港人,我很支持填海。
百份東方日報同黎智英蘋果日報根本係同一類格局

堅定定前行,燃燒香港?

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2018-10-12 12:02 PM 發表

今時今日香港根本無得討論, 地產勢力太大, 加上有一批收租業主已經食肥左, 任何大幅造地計劃一定有人反對....
完全講出重點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]