• 瀏覽: 35,608
  • 回覆: 271
  • 追帖: 6
+12
唔好睇小中國人嘅抗逆能耐

百年恥辱有兩單,一單喺清政府,呢一單喺共和國。😆😆😆😆😆😆

引用:
原帖由 swerner 於 2018-10-12 02:00 AM 發表
“愛國,不能停留在口號上,而是要把自己的理想同祖國的前途、把自己的人生同民族的命運緊密聯繫在一起,扎根人民,奉獻國家。”黨的十八大以來,以習近平同志為核心的黨中央大力弘揚愛國主義精神,強調要讓愛國主義成為每一個中國人的堅定信念和精神依靠。
Come on, all hong kong people should scarify all your wealth to our great leade ...
嘩! 有18個dislike。
叫人愛國都錯? 美國人唔好愛美國? 英國人唔好愛英國? 定係按dislike嘅人根本係弱智?

引用:
原帖由 辟易 於 2018-10-12 03:03 AM 發表
中國人擅長內鬥,但面對災難韌性及團結性卻環境越惡劣越強.這是個奇怪的民族,同時亦是個最不可能打倒的民族.
19才子話中國對老尾忘恩負義,其實抗戰無老尾最終都會打走㗎仔,不過係八年定十年嘅分別

同侵侵鬥長命!

中國人寧死不屈繼續支持反對美國所有花拳

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-10-12 03:35 AM 發表

誰是庸才
世人看的比你清
誰是笑料
世界也看的比你清
果啲咁嘅西洋獎糸啲番鬼佬自己搞出來,我國也有孔子和平獎

引用:
原帖由 山莊地主86 於 2018-10-12 03:40 AM 發表
上面個師兄真搞笑,中國人誰希罕你個所謂乜春狼狽爾禾坪獎!

捧住個獎返家可以當餅食?老尾人民就來面包都冇得哽! ...
正確想法

引用:
原帖由 艾斯 於 2018-10-12 06:48 AM 發表

中國係窮過,但是上一代的事,現在一孩政策下全都是掌上明珠天之驕子食老族,同老美那些18歲就要獨立不同
自己上大陸看多些啦,
不説年紀較大的,
年輕一代都捱得下,
大陸主要行集體生活,
中學,大學住宿舍,6至8人一室才2-3百呎,環境真是一般。
吃飯,吃飯堂,你以為好吃?
出來工作,仍大部份住合租房的。

中國人的捱窮能力比你想像強好多,
另最主要是今次問題是美國攪出來,
中國人捱窮只會指責美國,
反而對共產黨指責不多。

如果,貿易戰會要中美都要捱的話,中國捱的能力一定比美國強。

不講政治立埸,老美根本主要係壓制中國,你越縮,人地就越食過來,冇得縮!

引用:
原帖由 山莊地主86 於 2018-10-12 03:49 AM 發表

叫你老豆還債先講啦,垃圾
佢老豆系番狗,點解會生佢呢隻烏嘴唐狗

引用:
原帖由 艾斯 於 2018-10-12 06:48 AM 發表

中國係窮過,但是上一代的事,現在一孩政策下全都是掌上明珠天之驕子食老族,同老美那些18歲就要獨立不同
老美18歲就獨立?應該話係無人管無人教 一群野性都脫的小孩 完全不知規矩 完全不會處世 餓又無錢就去搶  好似啲獅子老虎咁 所以做不成人就等比人鎖動物園
相反大陸近幾十年對教育早就着手 我所指既係培養年輕人思想的教育 加上中國同大陸既歷史同民族特性不一樣 美國人就係為燒殺搶掠 中國幾千年歷史由亂世到盛世 其中更有許多教人處世謀略既古思想 經過幾千年 所有既精神都會係每一個中國人既骨髓中傳承  而且現代中國年輕人雖然有富二代 但離鄉背井去拼搏既亦唔係小數

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2018-10-12 07:25 AM 發表

必須拯救在水深火熱中的美國人民!
水深火熱嘅人民中期選舉會知點做!

引用:
原帖由 golfboy 於 2018-10-12 08:12 AM 發表
不講政治立埸,老美根本主要係壓制中國,你越縮,人地就越食過來,冇得縮!
老美霸權,唯我獨尊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]