• 瀏覽: 2,432
  • 回覆: 52
  • 追帖: 1
郭家琪今日問做乜要填咁大地方, 邊度搵過百萬人住?

佢老母尋日先嘈政府唔理幾十萬家庭輪候緊公屋, 個啲唔係人呀?

毒果小股東先趕偷渡黎和其偷渡二三代返大陸先,然後趕自己和偷渡來己死的父母搬返大陸先,那些越遲偷渡來的先趕走,二三代也要一起趕

大嶼山填海,都未夠偷渡三代住,偷渡三代應有百幾萬

在外地娶妻生子,幾個月就可以來香港住,甚至到了香港再申請都仲得。

單程證制度係歧視內地人,應該要取消

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2018-10-11 03:24 PM 發表
林鄭意思叫你地唔好娶,唔好嫁大陸人
城邦窮 L 唔返大陸搵村姑,娶鬼到老婆咩

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-10-11 03:31 PM 發表
城邦窮 L 唔返大陸搵村姑,娶鬼到老婆咩
成日話班低端新移民..
就係因為條件好既大陸女仔都唔揀班城邦窮L..
唯有去農村呃村姑...

引用:
原帖由 lung_block 於 2018-10-11 03:35 PM 發表

成日話班低端新移民..
就係因為條件好既大陸女仔都唔揀班城邦窮L..
唯有去農村呃村姑...
有 d 村姑仲買一送一添

下一個問題係點解要係香港團聚?
去中國團聚唔得咩?

引用:
原帖由 s-chris 於 2018-10-11 03:43 PM 發表
下一個問題係點解要係香港團聚?
去中國團聚唔得咩?
唔係有人權,每個人有選擇居住地方的自由嗎??

你自己想要自由,但又唔想俾人有自由.呢D就叫做歧視..

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-10-11 03:20 PM 發表
行政長官林鄭月娥昨發表任內第二份《施政報告》,其中「明日大嶼」計劃預計可提供26至40萬住屋單位,讓約70萬人居住。對於有意見指每日150單程證名額,14年「明日大嶼」住屋落成後約為70多萬新移民,與「明日大嶼」預計的居住人數不謀而合。林鄭月娥指出單程證人口政策是為家庭團聚:「點解要排斥佢哋?」...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo ...
150係梗局,肥彭攪嘅。
無人工島都一樣有70萬

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-10-11 03:30 PM 發表
在外地娶妻生子,幾個月就可以來香港住,甚至到了香港再申請都仲得。

單程證制度係歧視內地人,應該要取消
大陸都好希望係咁啦,唔使審批,幾十萬一下子就可以落晒嚟

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]