• 瀏覽: 28,028
  • 回覆: 256
  • 追帖: 1
+10
中國契哥都好窮,叫老俄賣幾隻比契細佬咪仲快,老俄D航母係核能,不是燒柴呀!

人民日報都幾風趣

中國依家仲講逆差?係咪咁真心膠呀?人地打埋開口牌話係你忘恩負義啦,要打嘴砲就話你對美國施過咩恩好過啦

教埋你啦,可以話當年唔係中國憐憫美國消費者生活開支咁高,全國人民不辭勞苦生產平靚正貨品比美國,美國邊有今日?

引用:
原帖由 HKIKU 於 2018-10-11 05:09 PM 發表
強國到而家都未明.......

老美要你完成WTO 承諾, 開放市場, 公平貿易.......

你再同老美買10000000000000000000000000000000000000000000000億美元都無用 ...
美國叫價,我認為好合理。

From speech of United States Vice-president Mike Pence:

"As we respond to China’s trade practices, we will continue to demand an economic relationship with China that is free, fair, and reciprocal. We will demand that Beijing break down its trade barriers, fulfill its obligations, fully open its economy — just as we have opened ours."

80年代中國市場初開放要你咁係唔合理。今日開口埋口魑話自己係世界第二大紅濟體,點講得通呀?

美國太封閉了,應該開放市場,保護主義不要得。

賣左new york 佢

賣隻航母你都唔識用

人地話要對付馬克思呀
九唔搭八

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-10-11 02:53 PM 發表
將加州賣比中國啦 
咁點得呢! 加州係從美墨戰爭個度,從墨西哥搶過去。 有歷史遺留問題。你賣加州,墨西哥都唔妥中國啦。

凡係戰爭所得領土,只能靠戰爭解決。

所以美國只能夠賣一種。就係佢都係買返來個領土。
咁美國買返來個領土有兩塊。
路易斯安娜--包括從墨西哥到加拿大,整個美國中部,從法國手上購入。
阿拉斯加-- 戰略要地,同美國一半以上未開發石油油田,從俄羅斯手上購入。

佢肯賣
中共一定買!

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-11 14:35 發表
中共中央黨報《人民日報》10日發表評論文章,結結實實地就美國近期一連串對中國的指責給予回應,文章批評美國對中國的貿易逆差是自己造成的,在大量進口中國產品時,卻對美國最有競爭力的高科技商品出口中國設限,難怪會造成龐大的逆差。文章建議,美國可以賣個4艘福特級航空母艦給中國,馬上就可以減少600億美元的逆差。

這篇題為《涇渭由來兩清濁——給中國對世界的貢獻算算賬》的評論文章 ...
二手過期野已經賣哂比呆灣,無貨鳥

引用:
原帖由 nkt1234567 於 2018-10-11 02:43 PM 發表
美國d古董船送比中國都唔要啦
價格合適,為什么不要

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-11 02:35 PM 發表
中共中央黨報《人民日報》10日發表評論文章,結結實實地就美國近期一連串對中國的指責給予回應,文章批評美國對中國的貿易逆差是自己造成的,在大量進口中國產品時,卻對美國最有競爭力的高科技商品出口中國設限,難怪會造成龐大的逆差。文章建議,美國可以賣個4艘福特級航空母艦給中國,馬上就可以減少600億美元的逆差。

這篇題為《涇渭由來兩清濁——給中國對世界的貢獻算算賬》的評論文章 ...
不如中國賣4艘福特號俾美國。

中國肯定唔賣。

中國等錢用時 咪拋售美責好正常

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2018-10-11 02:46 PM 發表
美國從來不賣軍備比大陸
no,曾經賣過,解放軍現在還有黑鷹直升機

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]