• 瀏覽: 28,034
  • 回覆: 256
  • 追帖: 1
+10
推倒填海 咁賣比奶媽得喇呱

發夢啦!😆😆😆😆😆😆😆😆

有四艘二次大戰時建造、而家做左博物館既艾塞克斯級航空母艦

人地假假地係直通甲板兼有彈射

反正大陸現役仍冇彈射

美帝咪益下大陸囉!

養埋咁多狗,賣去廣西玉林都有排食

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2018-10-11 02:46 PM 發表
美國從來不賣軍備比大陸
呢d係單打嘅說話,咁都睇唔明? 老尾同中國世世代代都係度冷戰,點會買佢d軍火吖?😆

引用:
原帖由 一生冇求 於 2018-10-11 03:40 PM 發表

不止軍備,所有-較為-先進的技術也不賣!
同意,曾經何時美國有條法例係連PS3、PS4、XBox都唔可以賣俾中國,主要是因為「當時」較先進嘅圖像處理技術「有機會」可以用嚟計算彈道導彈軌跡

引用:
原帖由 ac_cml 於 2018-10-11 03:52 PM 發表

係都中國要賣身還債啦, 習氏全家都在美國, 最愛美國
龍門搬得好快,仲要係一個虛擬的龍門,打飛機一流

賣台灣啦,實平衡到

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-11 02:35 PM 發表
中共中央黨報《人民日報》10日發表評論文章,結結實實地就美國近期一連串對中國的指責給予回應,文章批評美國對中國的貿易逆差是自己造成的,在大量進口中國產品時,卻對美國最有競爭力的高科技商品出口中國設限,難怪會造成龐大的逆差。文章建議,美國可以賣個4艘福特級航空母艦給中國,馬上就可以減少600億美元的逆差。

這篇題為《涇渭由來兩清濁——給中國對世界的貢獻算算賬》的評論文章 ...
貿易逆差是由於美國人鐘意買野, 特別係中國野造成的, 怪得邊個.
等如一個賭徒輸左錢就指控賭場厄錢...

引用:
原帖由 Chobis 於 2018-10-11 03:18 PM 發表
係咪儍㗎?美國佬賣畀你都唔敢用啦,隨時hack入去炸番轉頭
又叫人唔好買iphone
但係就話要買航母
是不是耍D?

吃不到的葡萄是酸的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]