• 瀏覽: 27,992
  • 回覆: 256
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-10-11 03:19 PM 發表

一個資源豐富嘅州份,核平佢都唔會益人
反正是搶回來的,錢財身外物啫,再搵第二度搶過咪一樣

賣俾你抄咩!強國最叻係咩?老翻!

"中國人民不是嚇大的,從來不怕鬼、不信邪"

不怕鬼。 咁鬼衰講埋呢D說話。

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-11 02:35 PM 發表
中共中央黨報《人民日報》10日發表評論文章,結結實實地就美國近期一連串對中國的指責給予回應,文章批評美國對中國的貿易逆差是自己造成的,在大量進口中國產品時,卻對美國最有競爭力的高科技商品出口中國設限,難怪會造成龐大的逆差。文章建議,美國可以賣個4艘福特級航空母艦給中國,馬上就可以減少600億美元的逆差。

這篇題為《涇渭由來兩清濁——給中國對世界的貢獻算算賬》的評論文章 ...
你唔係short 左呀嘛?咁同魏國同蜀國買木牛流馬有咩分別?打打下仗D航母唔郁得或自爆咁點算?

引用:
原帖由 kingking99 於 2018-10-11 03:32 PM 發表

反正是搶回來的,錢財身外物啫,再搵第二度搶過咪一樣
咁快啲嚟了結本土心願

賣四艘航母拉抬股指500點

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-11 02:35 PM 發表
中共中央黨報《人民日報》10日發表評論文章,結結實實地就美國近期一連串對中國的指責給予回應,文章批評美國對中國的貿易逆差是自己造成的,在大量進口中國產品時,卻對美國最有競爭力的高科技商品出口中國設限,難怪會造成龐大的逆差。文章建議,美國可以賣個4艘福特級航空母艦給中國,馬上就可以減少600億美元的逆差。

這篇題為《涇渭由來兩清濁——給中國對世界的貢獻算算賬》的評論文章 ...
好醜呀, 要用人地啲航空母艦, 又話軍事好強, 又要人地敵人美國提供技術, 醜死怪呀! 呢單可以笑足一年

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2018-10-11 02:46 PM 發表
美國從來不賣軍備比大陸
不止軍備,所有-較為-先進的技術也不賣!

亦不無道理

引用:
原帖由 ac_cml 於 2018-10-11 03:38 PM 發表

好醜呀, 要用人地啲航空母艦, 又話軍事好強, 又要人地敵人美國提供技術, 醜死怪呀! 呢單可以笑足一年
如果搞到要賣家當還債,都幾醜嫁

支持中華隊

人民日報 很幽默 

引用:
原帖由 一生冇求 於 2018-10-11 03:40 PM 發表

不止軍備,所有-較為-先進的技術也不賣!
賣得出的唔賣,又貪便宜買人家的平價貨,突然發覺使大左,要超級市場高價買回佢D垃圾填數,都幾無恥的

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2018-10-11 02:41 PM 發表
中俄減持美債,龐大美國軍費開支將無以為繼,勢必崩潰!

美國財政部拍賣360億美元三年期國債,得標利率2.989%,創2007年5月份以來新高,投標倍數2.56創7月份以來新低,前次為2.68。由於美債乏人問津,債息預期再升,投資者拋售美股!!! ...
It is what is going on and where Dow Jones is moving to

引用:
原帖由 kingking99 於 2018-10-11 03:44 PM 發表

如果搞到要賣家當還債,都幾醜嫁
係都中國要賣身還債啦, 習氏全家都在美國, 最愛美國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]