• 瀏覽: 14,236
  • 回覆: 314
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 12:26 PM 發表

你知吾知一旦打風,junk bay 個d 填海區有幾大獲
只係臨海個堆大鑊,地鐵上蓋蛋糕屋苑好安全

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-12 01:52 AM 發表

五毛知吾知香港醫療資源只佔GDP 不足3% , 台灣有7%, CANADA UP TO 10%,
林鄭根本當你畜牲不如咁HEA 你,
你仲ON 99幫佢頂
補充一下,我吾係為頂而頂,我係實話實說講道理!

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:26 發表
成份報告重點係樓市,但係全球經濟下行,美國由印銀紙輸出美元變咗加息收回美元,d樓肯定會跌,喺呢個時候增加供應同8萬5一樣wrong timing同埋犧牲中產, 係咪on 9 ga,
至於喺全球暖化水平面上升仲去起人工島簡直係自殺,盞年年水浸,智商連小學雞都不如,
最令人神共憤嘅係香港公共醫療及人口老化問題已經核爆緊,但係林鄭一個仙都吾使落去,佢係咪想激發老人家同低下層上街抗爭先滿意?
一份報 ...
公道d講, 你以為自己咁有遠見既話, 做緊特首啦..... 駛乜日日留係電腦面前打咀炮咁可憐?

樓主香港人?上年林鄭係醫療同教育,都增加咗1成開支,你話政府無駛錢係尼兩方面,吾填海造地?地從何來?而家填完地,分7成公屋,3成賣地已可收回成本,香港社會又可以發展,仲增加大量就業

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:26 AM 發表
成份報告重點係樓市,但係全球經濟下行,美國由印銀紙輸出美元變咗加息收回美元,d樓肯定會跌,喺呢個時候增加供應同8萬5一樣wrong timing同埋犧牲中產, 係咪on 9 ga,
至於喺全球暖化水平面上升仲去起人工島簡直係自殺,盞年年水浸,智商連小學雞都不如,
最令人神共憤嘅係香港公共醫療及人口老化問題已經核爆緊,但係林鄭一個仙都吾使落去,佢係咪想激發老人家同低下層上街抗爭先滿意?
一份報 ...
份報告不錯!

成份嘢都係送錢比財團

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 12:26 PM 發表

你知吾知一旦打風,junk bay 個d 填海區有幾大獲
一年三百六十五日都打風!

港共政權
國家被騎劫
國庫被掏空

只有清算中國共產黨
中國人以至中華民族才有希望

天滅中共 天祐中華

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:57 AM 發表

你覺得香港醫療無問題?
公道d講,樓主只係掛住自己層樓可唔可以升值!

引用:
原帖由 x747x 於 2018-10-12 12:38 AM 發表

唔明智障點解會以為起個人工島會好似幸花村咁… 起到 double 維港沿岸嘅高度,氣候大變化時,就變咗港島水浸,東大嶼做避難所啦!

所以被洗咗腦嘅真係連最基本嘅 common sense 都無埋,好陰公! ...
個個都係聽前天文台長講,其實諗吓佢講過d咩,
當有聲音話: 攪郊野公園
超英話:郊野公園對香港空間有用
(講緊開發5%郊野公園已可住幾十萬人,唔係好講到要折晒咁)
當有聲音話: 攪萬宜水庫
超英話: 已經熱左好多日,香港可能會制水
(依家主要靠東江水,如果冇左,萬宜水庫d水用得幾耐,點都會制)

當有聲音話: 攪填海
超英話:  全球天氣反常,水位上先,填海係與大自然為敵
(地下對上5層做停車場,打風咪揸走2日,一年打幾多日風吖~)

簡單講,任何方法可增加土地,超英都會用佢前天文台台長嘅身份嚟講反對。

引用:
原帖由 chiwing64 於 2018-10-12 01:49 AM 發表

香港人太依賴政府醫療,我見過有後生仔扭親腳都話要排期睇,好多呢D人,鼻敏感又排專科,醫療泵幾多資源都吾會夠用,好多人連做多幾個檢查都吾做,小病都寧願排政府,香港市民自己都要有責任,台灣醫療好,係因為全民健保,即係全民強制性買保險,如果香港實行,香港人又話負擔大。
我覺得好多野都係香港人自己攞來,八萬五吾好?個個當時話反對,曾生上台乜都吾起,個個拍手,今日就怪政府!政府收地好容易?新界佬一 ...
其實香港人是被寵壞的一群!

引用:
原帖由 陳大文先生 於 2018-10-12 05:45 AM 發表
港共政權
國家被騎劫
國庫被掏空

只有清算中國共產黨
中國人以至中華民族才有希望

天滅中共 天祐中華
如果中華民國咁好,當年又有咁多人支持共產?如果冇人民擁護,何來今天中華人民共和國?不過權力會使人敗壞,歴史已証明一切

引用:
原帖由 全職賭徒二世 於 2018-10-11 08:56 PM 發表
每個中國的朝代都一定會被推翻

例如 宋朝是 元朝是 明朝是 清朝是

現在的共產黨朝代也是

陽光底下 沒有新鮮事

中國大陸的厄運 沒有人能夠改變

時間的問題

中國共產黨遲早都會崩潰 很難倖免

現在的香港政府只是中國共產黨的扯線公仔

所以大家只會不斷看見越來越荒謬的事情發生

因此中國共產黨滅亡之後

香港才有幸福的日子過 ...
唐宋明清二三百年被推翻

點解你提都唔提中國歷史最大垃圾政權, 38 年貨仔的中華民國??

樓主加入炒樓行列,輸打贏要而已

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:26 AM 發表
一份報 ...
公道啲講,
你如何唱衰都係徒勞,
因為現在焦點都落在「君子峯」身上。
柒出國際 ,自取其辱,
笑死人無命賠。

https://www.youtube.com/watch?v=8W6Rg2UAs6o

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]