• 瀏覽: 14,233
  • 回覆: 314
  • 追帖: 2
+7
快d行動 唔好再系度打字 佢地智商咁低 你實贏 到時你可以做國師 教人點施政

反乜……其實乜都反好悶

引用:
原帖由 不切實際 於 11/10/2018 12:23 發表
水位會升,填完海起樓起過
高幾層咪得。如果咁係理由,全球d島國咪唔住得?
唔明智障點解會以為起個人工島會好似幸花村咁… 起到 double 維港沿岸嘅高度,氣候大變化時,就變咗港島水浸,東大嶼做避難所啦!

所以被洗咗腦嘅真係連最基本嘅 common sense 都無埋,好陰公!

引用:
原帖由 kayakfans 於 2018-10-11 11:49 AM 發表
我都公道講樓主既主題的確係無遠見同為反而反囉!
黃絲乜樓腦入水!

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:26 AM 發表
成份報告重點係樓市,但係全球經濟下行,美國由印銀紙輸出美元變咗加息收回美元,d樓肯定會跌,喺呢個時候增加供應同8萬5一樣wrong timing同埋犧牲中產, 係咪on 9 ga,
至於喺全球暖化水平面上升仲去起人工島簡直係自殺,盞年年水浸,智商連小學雞都不如,
最令人神共憤嘅係香港公共醫療及人口老化問題已經核爆緊,但係林鄭一個仙都吾使落去,佢係咪想激發老人家同低下層上街抗爭先滿意?
一份報 ...
點樣民反?起多些屋就官迫民反?

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:57 AM 發表

你覺得香港醫療無問題?
有問題啊。樓主好快啲食藥

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2018-10-12 01:06 AM 發表

點樣民反?起多些屋就官迫民反?
奇撚怪怪的理由!

成班地產佬打手!

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-12 01:10 AM 發表

林鄭話估計漲只有兩米, 咁GE大話係邊個想洗腦呀,
仲有你吾知人工島LOCATION ?  你有無COMMON SENSE GA ?
你又出黎比人吊?

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:57 AM 發表

你覺得香港醫療無問題?
香港人太依賴政府醫療,我見過有後生仔扭親腳都話要排期睇,好多呢D人,鼻敏感又排專科,醫療泵幾多資源都吾會夠用,好多人連做多幾個檢查都吾做,小病都寧願排政府,香港市民自己都要有責任,台灣醫療好,係因為全民健保,即係全民強制性買保險,如果香港實行,香港人又話負擔大。
我覺得好多野都係香港人自己攞來,八萬五吾好?個個當時話反對,曾生上台乜都吾起,個個拍手,今日就怪政府!政府收地好容易?新界佬一知你收地,荒地一天就變農地,非原居民又要分埋一份,當政府同公營機構係舊大肥豬肉,任佢地宰割,一早羅左賠償,就博大霧吾肯走,扮可憐,D地盤工人吾夠人開工又吾比人請外勞,D工人係咁加人工,承辦商都一樣,反正當政府係金庫,人地林鄭讀書多過你,人地無長遠計畫?大型基建係講長遠,等有需求先起?人地重會等你?如果香港作為內地城市,你想保持領先,你就要快人一步,香港人吾好乜都鬧,自己諗下,究竟做成今日局面,係咪香港人自己揀的,吾好下下就懶落政府又或大陸道,我只簡單再講一次,所有前因後果,都係香港人自己選擇!

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-12 01:46 AM 發表

五毛知吾知香港醫療資源只佔GDP 不足3% ,
仲低過發展中國家

美國加拿大個D高達7-10%
林鄭當你地畜牲不如
咁你快啲離開香港唔好喺度呃政府醫療資源

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-10-12 01:52 AM 發表

五毛知吾知香港醫療資源只佔GDP 不足3% , 台灣有7%, CANADA UP TO 10%,
林鄭根本當你畜牲不如咁HEA 你,
你仲ON 99幫佢頂
咁你可以比錢買份醫保可以睇私家,味等同台灣全民健保囉!吾好講乜GDP,我吾識,我整係知道你想醫療好咪付出多D囉,吾好開口埋口同你意見不同就叫人五毛,講基因我有一半係純台灣血統,誰是五毛,你比我更接近五毛!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]