• 瀏覽: 14,241
  • 回覆: 314
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-10-11 04:20 PM 發表

嗎就係講梗人均用左地球幾多資源囉。

太深你唔明。
嗎用食幾多碗飯形容。
假設地球只能平均一人分到一碗飯,
西人係食五碗,中國一碗都未夠呀。 ...
你真係唔好講到咁深, 我好簡單姐, 只想大家包括你同我環保少少, 已經幫緊件事

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2018-10-11 04:21 PM 發表

而且150係中港婚姻,本身個香港人都有屋住,我真心唔明150搶左乜

而且搶唔贏人係抵死lor
香港人真係抵死, 咁都搶唔倒, 真係唔知邊度出錯
不過果d中港婚姻生一兩件出黎係上樓快d既, 或者細屋換大屋

引用:
原帖由 kayakfans 於 2018-10-11 11:49 AM 發表
我都公道講樓主既主題的確係無遠見同為反而反囉!
高貝利系列的嘢差唔多啦

香港邊個做特首都俾人屌㗎啦。乜嘢施政報告冇人會滿足滿意的,

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-10-11 04:46 PM 發表

幻想又當事實? 教左你人口增長=移入-移出+出生-死亡。

你有乜證明2032年香港增加人口等於單程證總和?
上面一路講緊係港男造成架喎, 150係佢地申請落黎既大陸老婆嘛, 唔係咩?

所謂嘅特首,邊有權力決定丫,咪又係共狗話事

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-10-11 04:47 PM 發表

公銀袋自打咀巴囉,之前講人權而家反家庭團聚。
邊個知咁多年後既今日會係咁? 特首都支持公民黨架, 多得佢地先為香港帶黎勞動力呀

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-10-11 04:54 PM 發表

自由選擇居住地點都係人權呀。

你想香港政府中國政府指定某類人只可住某些地方呀。
所以咪話囉

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:26 AM 發表
成份報告重點係樓市,但係全球經濟下行,美國由印銀紙輸出美元變咗加息收回美元,d樓肯定會跌,喺呢個時候增加供應同8萬5一樣wrong timing同埋犧牲中產, 係咪on 9 ga,
至於喺全球暖化水平面上升仲去起人工島簡直係自殺,盞年年水浸,智商連小學雞都不如,
最令人神共憤嘅係香港公共醫療及人口老化問題已經核爆緊,但係林鄭一個仙都吾使落去,佢係咪想激發老人家同低下層上街抗爭先滿意?
一份報 ...
咁你快d去反囉

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-11 04:59 PM 發表

上面一路講緊係港男造成架喎, 150係佢地申請落黎既大陸老婆嘛, 唔係咩?
人地講新移民補充香港人口你又唔聽?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-10-11 05:04 PM 發表

人地講新移民補充香港人口你又唔聽?
我有講呀上面, 慢慢睇唔好睇漏

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-11 03:56 PM 發表

冇所謂格, 仍落左台一樣有第2個中央喉舌上場, 邊個做都係一樣啦
佢地"有遠見"係因為一早想放多d大陸人落黎換血?
董伯落來之後, 上台既係曾生....你唔好話畀我知, 飲英女王奶水大既曾生, 是"中央喉舌"
曾生在中央眼中, 是不折不扣的港英餘孽, 只不過當時佢係no2,民望亦最高, 才免為其難升佢上去(如果唔升佢, 又係一場政治風暴, 當時香港衰到貼地, 已經唔起折騰)
曾生就是與董伯唔一樣, 甚至是相反, 唔恢復定期賣地,令地產商長期用勾地控制政府土地供應, 唔肯復建居屋, 唔肯叫停雙非, 迫爆產房.......

新移民問題, 其實已講到口臭, 大部份是香港人自已一手造成, 政府只係被動角式, 更扯唔上阿爺, 什麼換血, 真係無稽之談

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-11 12:37 PM 發表

我覺得保證優先請香港醫生先ok
大部醫生都自己掛牌做自顧人仕,叫佢地做公立醫院,好難啦!政府比得幾多佢地,自已唔會做,但就唔比人做,幾衰格。

公道啲講,呢啲咁小學雞都不如嘅,只可以喺呢度講

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]