• 瀏覽: 14,232
  • 回覆: 314
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-11 03:56 PM 發表

冇所謂格, 仍落左台一樣有第2個中央喉舌上場, 邊個做都係一樣啦
佢地"有遠見"係因為一早想放多d大陸人落黎換血?
你講既“血”,係邊個放落黎架,係港男呀,港男呀,港男呀。

你叫垃圾耳猿立法禁港男上去聚老婆丫。

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 11:57 AM 發表

你覺得香港醫療無問題?
樓主,不如比較香港同美國嘅醫療,你先好講啊,美國仲撲街啊。

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 04:35 PM 發表

台灣英國加拿大都試過,好過香港太多太多
咁仲唔移民去。
唔好望返轉頭啦。

你真係當跌吉個個都係足不出戶既鍵盤戰士。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-10-11 03:41 PM 發表

結論? 你將人工島安置人口等於單程證人數係呃鬼囉。
事實唔會係咁咩?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-10-11 03:44 PM 發表

呵呵,林鄭講既紅線就係你呢種港獨傾向。

而且單程證就係照顧番大陸娶老婆既香港人。
死啦我真係開始覺得港獨可能更好,本身我係唔支持既
係呀佢話人權黎架嘛, 咁姐係支持公民黨啦, 唔明做咩支持特首既人又唔支持公民黨啦

引用:
原帖由 不切實際 於 2018-10-11 03:47 PM 發表

反對派一定會咁講,先打幾年官司,唔知可以賺幾多律師費?
而且打幾年,未必一定收到。可能最後咩地都收唔到~
搵下過往司法覆核打官司既案例同結果, 應該可以shut up

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-11 04:42 PM 發表

事實唔會係咁咩?
幻想又當事實? 教左你人口增長=移入-移出+出生-死亡。

你有乜證明2032年香港增加人口等於單程證總和?

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-11 04:44 PM 發表

死啦我真係開始覺得港獨可能更好,本身我係唔支持既
係呀佢話人權黎架嘛, 咁姐係支持公民黨啦, 唔明做咩支持特首既人又唔支持公民黨啦
公銀袋自打咀巴囉,之前講人權而家反家庭團聚。

引用:
原帖由 不切實際 於 2018-10-11 03:54 PM 發表

上水雞嶺塞車真係好嚴重,唔信自己上網睇睇。

2018 1月3日新聞

探射燈:北區道路工程無限拖 上班族日日坐車監

探射燈:北區道路工程無限拖 上班族日日坐車監

黃昏時段,大頭嶺迴旋處附近一帶道路車龍不絕。

北區塞車事故頻繁,運輸署處理「歎慢板」。新界北區車路承載量近年頻頻爆煲,繁忙時間多度出現嚴重交通擠塞,去年十一月更在同日的四小時內發生十一宗交通意外,惟運輸署在上水的改善工程最 ...
唔係淨係上水好嚴重, 好多地區都係
唔嚴重都已經好辛苦啦
有人話人多繁榮就係咁架啦, 唔鍾意咪走囉
都係果句
喺邊度起樓交通問題都有都要處理
支持用土地收回條例

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2018-10-11 04:00 PM 發表

落尼既大陸人係香港人上去結婚生仔既結果,你要源頭減人,叫你啲議員立法禁止中港婚姻吖!
我知呀, 人權黎架
去大灣區丫, 但人地又有自己鍾意去邊就去邊喎

附件

dwhmrlc.jpg(83.72 KB)

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2018-10-11 04:14 PM 發表

咁你仲唔去搞港獨,加入民族黨啦
你鼓吹人地去搞港獨?

引用:
原帖由 kobe1213 於 2018-10-11 04:17 PM 發表

我都唔明 你哋個個都講150單程證入嚟 香港住 但你有冇諗過香港亦都一日有100人移民去其他國家 使乜擔心
係咪真係先

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-10-11 04:51 PM 發表

我知呀, 人權黎架
去大灣區丫, 但人地又有自己鍾意去邊就去邊喎
自由選擇居住地點都係人權呀。

你想香港政府中國政府指定某類人只可住某些地方呀。

引用:
原帖由 kayakfans 於 2018-10-11 11:49 AM 發表
我都公道講樓主既主題的確係無遠見同為反而反囉!
認同,樓主只是個人無知,原諒他吧!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]