• 瀏覽: 14,255
  • 回覆: 314
  • 追帖: 2
+7
我都公道講樓主既主題的確係無遠見同為反而反囉!

全球暖化水平面上升, 冇人會理, 大家suffer
所以我係唔支持填海, 真係希望有咩天災黎整死有份支持填海既人就好, 報應
而家年年水浸, 冇人sense到問題已經黎左, 到想補救已冇彎轉
公共醫療問題唔理, 攞晒d錢去起大白象?
有老人家鬧佢8婆呀, 唔好以為個個阿婆唔識野
後生個班盞愈黎愈嬲, 真係開始覺得港獨更好, 都係迫出黎

附件

wm.jpg(95.11 KB)

引用:
原帖由 kayakfans 於 2018-10-11 11:49 AM 發表
我都公道講樓主既主題的確係無遠見同為反而反囉!
你講下你點樣為撐而撐?

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2018-10-11 12:08 PM 發表

佢仲差過689
一樣, 都係大陸話點就點, 真心為香港人嗎? 你有事, 關佢咩事?

地產黨打手又要開工了

人地講緊10幾年後個個有樓住,呢啲唔係遠見係乜?

水位會升,填完海起樓起過
高幾層咪得。如果咁係理由,全球d島國咪唔住得?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-10-11 12:21 PM 發表
人地講緊10幾年後個個有樓住,呢啲唔係遠見係乜?
邊個住?

附件

bfcn.jpg(76.24 KB)

而家d年輕人真係無遠見,8萬5之時已經死過一次,搞到而家大多數人無樓住,涯貴租貴樓;而家填海會有地發展居住,長遠解決問題,你哋班年有呢樣個樣,抵你哋涯貴租貴樓,住個百多呎單位,唔抵可憐。

引用:
原帖由 不切實際 於 2018-10-11 12:23 PM 發表
水位會升,填完海起樓起過
高幾層咪得。如果咁係理由,全球d島國咪唔住得?
嗯, 咁就解釋點解全球氣候愈黎愈反常啦, 你有冇注意到?

主題標籤 #施政報告
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]