• 瀏覽: 61,144
  • 回覆: 986
  • 追帖: 9
+17
引用:
原帖由 ddaos 於 2018-10-10 08:58 PM 發表

直接取消150完美解決
除左有丁權外。
所有人都取消居港權。
因為只有佢地先係真香港人

環保諗話果有烏蠅、曱甴、毛毛蟲,要保育,唔畀發展呀
引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2018-10-10 21:44 發表
香港冇地?你打開Google  map 睇下香港同深圳邊界嗰大片所謂禁區,全是荒廢政府地,深圳嗰邊高樓大廈,香港嗰邊就原始深林

提示: 違規內容已被屏蔽
香討五叔們齊撐建人工島!
香港未來靠晒五叔們啦!

最終結果:五叔們冇得撈全向北逃了!

做返穴居人咪得囉

地產商的農地點算呀 ?地產打手快些做嘢啦。

建議政府先將香港公園,維園,九龍公園全起公屋/居居,最快手,打樁便起得有哂交通,社區,公共設私

贊成填海與反對150單程證是沒衝突的, 就如政改與經濟發展一樣。

為何為反而反?

引用:
原帖由 Morningsky 於 2018-10-10 08:46 PM 發表
先迫你每日硬食150件垃圾,跟手掃哂你d樓屯貨製造供應短缺假象,再焗你狂起基建填海做場大戲進貢港人儲備,加埋一帶一路又要科水……亞爺呢d賤招夠絕未?

未!仲要請班廉價勞工評論員日帖夜帖洗版兼洗腦,見你批評即刻撲出黎羣插你!

香港辛苦努力二百幾年的成果就係咁慢慢斷送係呢班人渣共狗身上!!! ...
見到你寫啲嘢,就知道你智商係比一般人低一等!

引用:
原帖由 chris2018 於 2018-10-10 09:43 PM 發表

大部份市民支持填海,反對屬於少數不用理會他們
冇錯,他們都是為反而反。

要姿詢市民意見,五千億不是小數目

乜都反對,瞓街囉!

共産五叔們救香港!
支持淋突建人工島!
洗晒庫房啲錢,金融海潚又來了!
五叔們第一時間撤走!
話九知你地班傷港人!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-10-10 09:50 PM 發表
又有什麼賤種害市民??
又去屍髮碌柒啦,又睇下狗官點害市民
長洲嗰條死老嘢已經畀假髮人ban咗, 肺癆譚提屍髮碌柒話嗰度有中華白海豚.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]