• 瀏覽: 1,586
  • 回覆: 15
隨大陸打壓越趨嚴重,據報台灣總統蔡英文在今天雙十國慶演說中,將會再度提「中華民國(台灣)」,對大陸劃下紅線,同時爭取團結台灣內部及兩岸主動權。...

今天是雙十國慶日,早上有國慶閱兵,晚上還有一年一度嘅煙火表演

新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/international/daily/article/20181010/20518775

小心又小几個幫交國

引用:
原帖由 30678426 於 2018-10-10 09:23 AM 發表

送給你們又如何
甘唔在意就唔洗用金錢外交啦...........送?...真係以為主道權在你台灣綠人手中嗎

總統,你知自己國家國慶果日係慶祝咩事件,件事發生在何處嗎?

兩岸主動權

兩岸「嘴炮」主動權嘛
用愛發電呢 D 鬼話都講得出

年底 9 成 9 會變天
引用:
原帖由 kwanhung 於 2018-10-10 09:12 AM 發表
隨大陸打壓越趨嚴重,據報台灣總統蔡英文在今天雙十國慶演說中,將會再度提「中華民國(台灣)」,對大陸劃下紅線,同時爭取團結台灣內部及兩岸主動權。...

今天是雙十國慶日,早上有國慶閱兵,晚上還有一年一度嘅煙火表演

新聞來源連結 ...

其實佢同「泛民」一樣
只係不停係度消費人民得到最大嘅政治好處
當然⋯⋯「民生」對「菜英文」同「泛民」一樣係⋯⋯「屎」
引用:
原帖由 clipperwood 於 2018-10-10 09:29 AM 發表

甘唔在意就唔洗用金錢外交啦...........送?...真係以為主道權在你台灣綠人手中嗎

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-10 11:24 AM 發表
其實佢同「泛民」一樣
只係不停係度消費人民得到最大嘅政治好處
當然⋯⋯「民生」對「菜英文」同「泛民」一樣係⋯⋯「屎」

...
消費都有"完"的一天

居然有日文, 無得救

引用:
原帖由 洋奴末日 於 2018-10-10 08:53 PM 發表

皇民政府啊
呆灣經濟,百業蕭條,窮到發慌,緣份到了,自然倒斃。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]