• 瀏覽: 69,255
  • 回覆: 12
  • 追帖: 8
+23
肖建華案快將開審、范冰冰案殺雞儆猴,涉及都是走資、逃稅,是內地當權者對「有負於黨」的懲罰。那麼黨的領導人又是如何處理自己家族的資產?中共總書記兼國家主席習近平,其家族一直在港有物業,市值達6.4億元。本報取得其家族位於淺水灣的獨立屋部份圖則,內櫳平面圖首次曝光。另外,胡錦濤家族、張高麗家族、賈慶林家...

六億物業衹是冰山一角,還有世界各地呢!對於共産黨來説,不是以無産爲尚嗎?

新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20181010/58776214

🐷發個豬頭🐷

引用:
原帖由 bestwin61 於 2018-10-10 08:13 發表
真的,不怪得無還手之力
一個也沒有

引用:
原帖由 jackal_1993 於 2018-10-10 11:17 發表
Dllm 毒果作家六咁少?重作。
只係面嗰層,蘋果作風一定有後着。

引用:
原帖由 ONZ... 於 2018-10-10 09:22 發表

啲樓佢家姐名下 全部嫁比個有錢佬之後買既 不如你話個有錢佬都係假架啦 白手套黎架下化?
又真係好多大六富豪係!

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2018-10-10 14:26 發表
歐盟和美國要打敗中共可以嘗試:
1:先凍結共產黨的貪官和親屬在歐美的財產,不服從就公偖於世,令全中國人民都知道共產黨全部都是大貪官,盡失民心。
2:再不服從就充公他們的財產。和不講法治的國家不用講法律,應該以其人之道還治其人之身,讓他們見識人治嘅可怕。這招比貿易戰更有效(因為共產黨不是為中國,是為自己的私利),歐洲,美國,大陸甚至全世界都沒有人會反對。這樣既可以增加大量庫房收入,也可以大快人心,對 ...
浸浸遲早出呢步

引用:
原帖由 27428969 於 2018-10-12 11:48 發表
個個官都有家底有物業有幾奇呢?
乜唔係無產階級專政咩

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2018-10-12 12:35 發表
吊, 美國總統沒錢? 新加坡總統沒錢? on9 大雞元
美國同新加坡係行緊共產主義咩! 特朗普上任前都已經係億萬富翁啦!習近平係呢個富翁呀。

引用:
原帖由 真。紫到發黑 於 2018-10-12 08:06 發表
真失敗,平果老細都多過你呀
蘋果老細點起家,習近平又係點起家,佢哋係共產主義無產者喎!

引用:
原帖由 何文田高比拜仁 於 2018-10-12 06:44 發表

原來係盲既
依家唔係唔回應,不過所有回應都係不著邊際,有冇人敢講中國共產黨已經完全丟棄咗共產主義,實行徹徹底底嘅資本主義,而且係以權謀私嘅資本主義.!

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2018-10-12 23:59 發表

上左位當然有錢啦,中國社會不嬲名跟利掛鈎!當有朝你上到位, 睇吓你係唔係兩袖清風! 政治不嬲黑暗, 都是一個利字, 你登呢d野有何用處? 難道阿爺會落台? 呢d野個個都知 ...
當然大家都知,但這就代表對嗎?

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2018-10-13 00:49 發表

你登唔登都一春樣, 個個都知,我家鄉村幹部都可以有成憶, 阿爺又點會少
所以中共就是虛偽!

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2018-10-13 01:06 發表

有咩唔一樣呢?
阿習會希望人地知道嗎?
他會自己公開嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]