• 瀏覽: 29,578
  • 回覆: 476
  • 追帖: 5
+6
不過唔怕,陶傑 思緒混亂過你 

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-10-19 10:21 AM 發表
都唔係一間半間美國新聞社  

你今次又屈一堆美國新聞社低智慧,去信大陸人丫?
屈一堆美國新聞社係大陸人,放假新聞丫?

你究竟信美國人話中國有高科技,定中國依然低科技架?
你避而不答,真係俾你搞到好混亂   

...
人地西人傳媒就係唔信,所以先問apple 等其他相關公司有呢呢件事丫嘛,你唔明?

係你先咁天真信咗重當寶

我又冇信過喎,只係想指出
美國一堆新聞傳媒最初未同 Apple 証實資料真偽,就唔應該去報導。
而同 Apple 証實資料係假既之後,另一堆冇報導過既傳媒,更加唔應該去報導。
難得你天真話西人傳媒非常專業,為明知既假新聞大做文章。
仲天真話其他人天真信美國報導假新聞當寶,呢次真心對你佩服。   
引用:
原帖由 kglam98 於 2018-10-19 01:18 PM 發表

人地西人傳媒就係唔信,所以先問apple 等其他相關公司有呢呢件事丫嘛,你唔明?

係你先咁天真信咗重當寶 ...

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-10-19 01:50 PM 發表
我又冇信過喎,只係想指出
美國一堆新聞傳媒最初未同 Apple 証實資料真偽,就唔應該去報導。
而同 Apple 証實資料係假既之後,另一堆冇報導過既傳媒,更加唔應該去報導。
難得你天真話西人傳媒非常專業,為明知既假新聞大做文章。
仲天真話其他人天真信美國報導假新聞當寶,呢次真心對你佩服。   

...
你俾果段報導明明係人地一早己經問哂apple 哂,你又老作

就係囉!美國一堆傳媒問完 Apple,明知係假,有乜值得報導?
我老作左乜呢?   
引用:
原帖由 kglam98 於 2018-10-19 06:45 PM 發表

你俾果段報導明明係人地一早己經問哂apple 哂,你又老作

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-10-19 09:43 PM 發表
就係囉!美國一堆傳媒問完 Apple,明知係假,有乜值得報導?
我老作左乜呢?   

咪就係囉,我已經講過因為西人報紙唔信先問丫嘛,你重將假野當寶?笑死

你知唔知你講緊乜架?
美國 Bloomberg Business Week
Report 報道事件,話美國政府 2015年開始調查。CNBC 唔信,問齊 Apple、AWS、同Super Micro 都話冇啲咁嘅事。

你只係不停笑、不停避,不停話西人報紙唔信去求証。西人報紙兩種講法,你信邊張架究竟?

睇怕你都係話天真、當寶,繼續迴避,就好似陶傑呢個極度崇洋嘅 “chinese”一樣立場。

我都無謂再對牛彈琴,大家早啲休息。
引用:
原帖由 kglam98 於 2018-10-19 10:00 PM 發表

咪就係囉,我已經講過因為西人報紙唔信先問丫嘛,你重將假野當寶?笑死

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-10-20 01:38 AM 發表
你知唔知你講緊乜架?
美國 Bloomberg Business Week
Report 報道事件,話美國政府 2015年開始調查。CNBC 唔信,問齊 Apple、AWS、同Super Micro 都話冇啲咁嘅事。

你只係不停笑、不停避,不停話西人報紙唔信去求証。西人報紙兩種講法,你信邊張架究竟?

睇怕你都係話天真、當寶,繼續迴避,就好似陶傑呢個極度崇洋嘅 “chi ...
咪就係因為Bloomberg 請咗d大陸人搞出來架囉。一早話咗你知啦,等你重當寶

BS,you can't prove what you said.

Bloomberg 報導兩位記者係 Jordan Robertson 同 Michael Riley
都証明唔到佢地係大陸人,原來由頭到尾,你心目中老作果個大陸人就係你自己!   
引用:
原帖由 kglam98 於 2018-10-20 01:21 PM 發表

咪就係因為Bloomberg 請咗d大陸人搞出來架囉。一早話咗你知啦,等你重當寶

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-10-21 02:29 AM 發表
BS,you can't prove what you said.

都証明唔到,原來由頭到尾,你心目中老作果個大陸人就係你自己!

likewise, you can’t prove whatever you said was true too.

So, according to your “theory”, what you said was BS too

Bloomberg 請咗大把大陸人啦

今日美國新聞話係白宮啲官員講 DT 個 iPhone 有中俄竊聽,原來 Trump 請咗大把大陸人做美國官員  
引用:
原帖由 kglam98 於 2018-10-21 02:33 PM 發表

likewise, you can’t prove whatever you said was true too.

So, according to your “theory”, what you said was BS too

Bloomberg 請咗大把大陸人啦 ...

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-10-25 11:34 PM 發表
今日美國新聞話係白宮啲官員講 DT 個 iPhone 有中俄竊聽,原來 Trump 請咗大把大陸人做美國官員  

邊個官員講?

美國新聞冇透露,同你一樣,証明唔到
可能每間美國報館都請咗大量大陸人  
引用:
原帖由 kglam98 於 2018-10-25 11:44 PM 發表

邊個官員講?

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2018-10-25 11:49 PM 發表
美國新聞冇透露,同你一樣,証明唔到
可能每間美國報館都請咗大量大陸人  

唔出奇,大把大陸人(尤其係中共官d老婆仔女)移民入籍效忠西人國家,美國報紙請咗大陸人又有乜出奇

當然錯得出奇

1. 移得民、入得籍,佢地已經係美國人。一早放棄咗中國籍,唔再係架喇。  

2. 你之前又話美國報紙請咗大陸人,為中國發放假新聞,而家又話效忠西人國家,究竟點架?       又係好混呀,陶傑 Junior   

原來你講 American intelligence 請咗好多大陸人,而 New York Times 位大陸記者叫Tom Brenner   
https://www.nytimes.com/2018/10/ ... phone-security.html

Google 一 search,全球大量報紙報道。可能好似你講咁,全部係大陸人,不過用外國姓氏。大陸人真係無處不在,好大勢力架。  

你實在係一個開心果,令人笑唔停
引用:
原帖由 kglam98 於 2018-10-26 12:55 AM 發表

唔出奇,大把大陸人(尤其係中共官d老婆仔女)移民入籍效忠西人國家,美國報紙請咗大陸人又有乜出奇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]