• 瀏覽: 42,043
  • 回覆: 33
  • 追帖: 8
+27
引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 10:31 PM 發表
美國副總統彭斯4日強烈抨擊中國多種負面行徑的演講全文,今天成為中國網民大舉轉發及索取的熱門文章,反應熱烈且分歧。然而,彭斯的談話全文卻屢被網管刪除,轉發也受限制。
不過,不死心的中國網民仍然再接再厲,把彭斯的談話全文製作成PDF及WORD等類型檔案,四處轉發。到傍晚為止,部份檔案能被成功開啟及閱讀,但有些檔案仍無法轉發,說明彭斯談話的轉發還是受到限制。
在點閱受限的情況下,反而讓彭斯的演講全文 ...
有中國人唔做
想做白人奴隸?
想同黑鬼下場一樣?

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 10:55 PM 發表

國民政府有做白人奴隸咩
彭斯唔係講得好清楚
美國從來冇囉過中國任何一塊土地
大家以前仲要係同盟國.點知五年後中共上台一齊變晒
你對白人恰黑人
有乜睇法?

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-10-5 10:57 PM 發表

呢期黑鬼好受歡迎㗎喎
黑人點解唔可以同白人平等?

你地咁憎共產黨
難道天真地想黃種人
能夠與白人平等?
美狗真的是好?
從來無殺人放火?

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 11:00 PM 發表

咁事實人地美國有殺過你中國國民政府人咩
副總統特別提到.以前中國比人打.美國無囉過
土地.仲比好多錢中國去建設..

你對當年俄羅斯囉左中國咁多土地有咩睇法? ...
我只係想講
美狗政府唔會好得過共產黨
佢地門面好得好吧了
一旦共產黨滅亡
白人當道
你就要做二等人了

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 11:03 PM 發表

我先問你.美國事實係真係幫中國
呢個你可以否認?大家都係同盟國
點解今日搞成咁?
唔想爭論....
反正我支持中國
因為我是中國人
美狗黑暗野我網上睇料亦知多少
佢地根本唔係好人

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 石叻 於 2018-10-5 11:59 PM 發表

中國人並不一定要是中國籍人士。
唔通係白人咩
唔通係白人咩

引用:
原帖由 魯斯拔 於 2018-10-6 11:19 AM 發表

當年老豆老母偷渡嚟香港,情願做白人管治下嘅二等低端人口,仲係香港生咗我依個低端仔,但係白人比書我讀,比公屋我住,教識我乜嘢係法治,今天我叫做有小小事業又有自己物業。
我好感恩,多謝老豆老母偷渡嚟香港做二等低端人口。 ...
我唔想俾白人騎住
如果認為白人是好人
請看圖片

附件

BBD97EFF-2D1B-46FF-BD69-26DD208CD73A.jpeg(74.67 KB)

引用:
原帖由 swerner 於 2018-10-6 10:53 AM 發表

中國只可有共產黨?
如果美國攻打中國
共產黨玩完
即係代表美國背後控制...
我當然想中國自由民主開放
但絕對唔想由美國背後操控

附件

F706BE74-94B3-410E-A0A9-C65FB78D372C.jpeg(74.67 KB)

引用:
原帖由 mllmllmll 於 2018-10-6 10:33 AM 發表

請搞清楚
中共不等於中國,共祇六十多年,中有五千年!!
雜豬不等共字!!共有六十多年,豬祇數年!!
中國人民,從耒無投票授權共產黨管治,give mandate to rule!!
中共無管中華大地!!祗槍桿子放中國人民頭上,共才可管治!!香港也是,所以香港人不認係中共人!!中共無管香港!!
我地希望共字倒台,未倒台前,寧做外地人!!
寧做大平犬,不做亂世人!!
你識吾識 ...
你真係唔明
如果由美國打低共產黨
隨即會俾美國掛名照顧
=背後操控
永世做佢下線
我當然想中國開放
但絕不可以俾美國掛名
到時你身分只是狗

附件

AA13674C-4848-47F0-B201-8742561BB85A.jpeg(74.67 KB)

引用:
原帖由 chguxi 於 2018-10-6 10:52 AM 發表

係狗都不如
中國只可以自己改革開放
不可能俾美國攻打沒落
到時會俾美國掛名控制
到時華人就要回覆狗身分

附件

4DCB63F7-BA1A-4737-9F24-E5E945C75E9A.jpeg(74.67 KB)

黑鬼響美國既下場
大家應該有目共睹
唔好車望白人會厚待你
因為你是黃種人

附件

164E1511-32EF-4D7E-842C-0A02D3B6D6D2.jpeg(74.67 KB)

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-6 01:31 PM 發表

彭斯在演講中把「中共」 和 「中國」明確區分開來,7次用「中國共產黨」稱呼中方,而非此前慣用的「中國」或「中國政府」。而且,每指出中方一種惡劣行徑時,都點名一次「中國共產黨」,美國政府似乎在傳遞這樣的信息:美中關係惡化是中國共產黨一手造成的,與中國人民無關,中共侵略性的意識形態導致了目前的狀況。美國並非針對中國民眾,而是針對凌駕於中國人民之上的,在事實上唯一而龐大的中國政黨——中國共產共黨 ...
美國打倒共產黨
邊個睇住中國/香港/台灣?
是美國嗎?
咁咪如我所說
坐大左白人
黃種人咪要做次等囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]