• 瀏覽: 42,116
  • 回覆: 680
  • 追帖: 8
+27
引用:
原帖由 天生贏家 於 2018-10-6 02:48 AM 發表
外國好又唔撚走去外國,正扒街
中國好咪又係咁申請嚟香港,日日口講愛國嗰啲係咁叫開戰,又唔見佢地搬返大陸志願加入解放軍保家衛國喎

引用:
原帖由 安迪2000 於 2018-10-6 02:24 AM 發表

你同我講個個國家都有如文革般的仔女高發老豆斗老豆?自己的政府殘害自己的人民幾千萬?有邊個國家啊?開名啦
而家仲有無先? 但老美警察同市民都隨時槍殺人, 中東國家唔同宗教唔同種族都仲衝突緊
而家中國係多左班自己民族都唔認同仇視自己民族外, 大至上無問問題, 而呢班白痴亦佔好少數, 影響唔到中國D咩

引用:
原帖由 acacac 於 2018-10-6 12:02 AM 發表

唔通係白人咩
唔通係白人咩
你又應該放下自身的民族自卑。

引用:
原帖由 具陽哥 於 2018-10-6 02:32 AM 發表

唔好將中國同共產黨混爲一談呀
你九成是生活在中國大陸。

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 22:59 發表
成日用唔支持中國就會變白人奴隸
彭斯已經用共產黨同中國人分開
仲講明中國100年黎比人打.但美國係幫中國
幫中國起大學.比錢中國.大家係同盟國
但自中共上台後.一齊變晒 ...
班友叫中國雞叫得多,
愛支毒上腦,
唔識史實

"還有人主張美國軍艦通過台海時「直接擋下來,管他是不是公海」、「該是亮劍的時候了」、「中美必有一戰」等激烈言語。"

笑鳩死!

其實咁多人想強國pk 但可否理性分析下pk左對香港有乜好處?

完全是宣戰態勢

看來中國要改革下言論自由同民主制度啦

中共要想想如何解決

引用:
原帖由 chakchoi 於 2018-10-6 04:07 AM 發表
其實咁多人想強國pk 但可否理性分析下pk左對香港有乜好處?
理性上明知對香港冇乜好處,但感性上都係想強國pk!

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2018-10-6 04:10 AM 發表
中共要想想如何解決
加強措制13億人民,不許亂說亂動;9千萬黨員則繼續騎在人民頭上。

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 10:55 PM 發表

國民政府有做白人奴隸咩
彭斯唔係講得好清楚
美國從來冇囉過中國任何一塊土地
大家以前仲要係同盟國.點知五年後中共上台一齊變晒

美狗咪一樣幫你地洗腦!!!
美國從來都無拿過中國土地!? 但佢將成個釣魚台比左日本,有哂歷史證明都照比,咁同搶有乜分別咪又係大蝦細,只係邊個要咁解!
講真貿易戰又係佢地打先,仲要叫人唔可以還手,邊有咁霸道既國家!?佢地目標係要整死中國經濟唔係中共啊!
而家係想用當年整死日本經濟既手段黎照板整死中國! 中國經濟死你地都唔好過得去邊, 你地訓喇醒未啊?

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 10:55 PM 發表

國民政府有做白人奴隸咩
彭斯唔係講得好清楚
美國從來冇囉過中國任何一塊土地
大家以前仲要係同盟國.點知五年後中共上台一齊變晒
取人土地是「土匪」的下者。上者是不取人土地,只取人收成,餘下穀種及僅可糊口之糧。
餘下穀種,方可繼續種植;餘下僅可糊口之糧,則無餘力購器自保。
農民變相成為「土匪」的奴隸!
美國應該只是想學土匪而已!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]