• 瀏覽: 42,023
  • 回覆: 680
  • 追帖: 8
+27
引用:
原帖由 acacac 於 2018-10-5 11:22 PM 發表

你身分只是狗
似乎你理虧喔

引用:
原帖由 soilvvang 於 2018-10-6 12:31 AM 發表
封鎖?話封鎖的是戇狗造謠,上qq網有報,還有評論文
這個我證明,日頭有大陸朋友微信貼的中文版全文,15分鐘後已經404,之後祇有貼白宮英文連接。

引用:
原帖由 fooddrink 於 2018-10-6 12:49 AM 發表

算啦,有啲傻仔畀人洗咗腦,成日認為佢老美係好人

唔洗講到64,就講中共上台之初,當時咪係共產主義對抗資本主義,佢老美幫乜9中國,綁架中國人就有,直情唔畀錢學森回國效力(因為錢老先生能抵5個師,研發原子彈)

之後就係北極熊派人來幫中國搞重工業,佢老美咪開始玩cold war

老共同北極熊交惡後,先同佢老美建交,中共最叻就係呢段時間玩到左右逢源,入埋世貿,靠自己努力慢慢揾錢
...
當時係共產全球輸出啊

美國是否能打得贏中國, 冇人知
但有一樣野幾乎可以肯定, 美國未出兵前, 中國內部已鬼打鬼自我分裂了, 中國自古5000年內最鍾意鬼打鬼, 狗咬狗骨 , 冇一個朝代唔係先用槍頭指住自已或者人民先, 而唔係一心對外抗敵的, 未開打前, 中國已倒

可靠盟友

引用:
原帖由 Lohastyle 於 2018-10-6 01:02 AM 發表
請問有幾多人看過全文?
看後感係協助共和黨中期選舉演講!今次輪到中國做斜惡軸心國!要比錢買軍備重要個理由!而想用英雄型像救共和黨中期選舉重要個敵人!今次輪到中國做!
好彩係中國做這醜人、如果比其他國家可能己比美國推翻政府重來!要不見伊拉克、䣄利亞之留之災難!
其實特總統不能說外國勢力只能怪佢自己分脏不均!眾所週知共和黨同民主黨分別代表兩股美國幕後勢力!比錢抗軍即比錢自己金主!腳踏谷歌之類即踏 ...
大陸在美國賣幾多廣告?有沒有見到美國去中國媒體賣反對大陸政府廣告啊?

引用:
原帖由 普陀山 於 2018-10-6 01:52 AM 發表

原來中共先系最大的黑社會
吓!你宜家至知?

引用:
原帖由 非我莫屬 於 2018-10-5 11:00 PM 發表

咁事實人地美國有殺過你中國國民政府人咩
副總統特別提到.以前中國比人打.美國無囉過
土地.仲比好多錢中國去建設..

你對當年俄羅斯囉左中國咁多土地有咩睇法? ...
一串都不能少

引用:
原帖由 密食當三餐 於 2018-10-6 01:43 AM 發表
二次大戰結束,日本投降,是美國把釣魚台列嶼畫入日本地圖!是美國人幫日本壯大,跟著控制中國!
真的民主自由精神,就讓共產國家自由地去實行他們的理念吧!為什麼美國總喜歡干涉別人的事,喜不是犯了民主自由精神?
森林裡頭有獅子,也可以有老虎吧! ...
好似大陸在美國本土賣好多廣告喔,有沒有見美國去大陸媒體賣廣告呼籲大陸人反對大陸政府?

引用:
原帖由 jayzzzzz 於 2018-10-6 02:01 AM 發表

以事論事,美國發動貿易戰在先!係先撩者賤!一路傾一路加關稅係威脅!況且從來冇人迫美國佬買中國貨!我唔係幫共產黨,有眼睇呢三四十年中國經濟改革發展飛快!國民生活質素提升!中國國際地位也日漸提高!公民教育係有待改善需要時間。不過現今身為中國人應該感到驕傲!唔應該冇建設性地去抹黑事實當綱民係儍嘅! ...
我都見到呢三,四十年優良傳統儒家思想蕩然無存,世界尊重嘅只係中國人民幣而唔係中國人民,一個政府搞到國民窮到只剩得錢,將價值觀只建立喺財富之上,呢啲先叫禍國殃民,係咪要反呀!

因為愛國,先要反共

引用:
原帖由 安迪2000 於 2018-10-6 02:17 AM 發表

大陸在美國賣幾多廣告?有沒有見到美國去中國媒體賣反對大陸政府廣告啊?
講呢D,你係咪中國人?

中國外交部發言人會咁回答:如果美國搵到一份中國報章願意登廣告,中國政府喺呢方面係抱開放態度。

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-10-6 02:15 AM 發表
美國是否能打得贏中國, 冇人知
但有一樣野幾乎可以肯定, 美國未出兵前, 中國內部已鬼打鬼自我分裂了, 中國自古5000年內最鍾意鬼打鬼, 狗咬狗骨 , 冇一個朝代唔係先用槍頭指住自已或者人民先, 而唔係一心對外抗敵的, 未開打前, 中國已倒 ...
個個國家都有你講既歷史, 完全代表唔到而家既情況
我諗中國未分裂, 反中果D就精神分裂

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-10-6 02:17 AM 發表

吓!你宜家至知?
睇太多廣告
我以為老味先至是
估唔到老味今日會咁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]