• 瀏覽: 1,580
  • 回覆: 19
+2
美國副總統彭斯當地星期四會在華盛頓一個智庫演說,據報他將批評北京,游說三個拉丁美洲國家與台灣斷交,改與大陸建交。 彭斯據報將會強調,美方持續尊重一個中國政策,但譴責威脅台海穩定的舉動。 外國通訊社取得彭斯的講稿,內容顯示彭斯將抨擊北京在南海的軍事舉動,強調美國不會被嚇退,美軍會持續在國際法允許、及在...

關美國什麽事?

新聞來源連結:

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1421305-20181004.htm?spTabChangeable=0

係唔關事㗎
不過「反中仇中」鍾意睇咁解
引用:
原帖由 共享陽光 於 2018-10-4 04:17 PM 發表
美國副總統彭斯當地星期四會在華盛頓一個智庫演說,據報他將批評北京,游說三個拉丁美洲國家與台灣斷交,改與大陸建交。 彭斯據報將會強調,美方持續尊重一個中國政策,但譴責威脅台海穩定的舉動。 外國通訊社取得彭斯的講稿,內容顯示彭斯將抨擊北京在南海的軍事舉動,強調美國不會被嚇退,美軍會持續在國際法允許、及在...

http://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_142130 ...

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2018-10-4 04:21 PM 發表
大陸用錢向窮國家買朋友
台灣冇錢買咩,買左幾十年啦!中國夠台灣比得錢多咩?哼!

呢d消息叫大新聞😆

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2018-10-4 04:21 PM 發表
大陸用錢向窮國家買朋友
美國可用更多錢幣買她們

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2018-10-4 05:58 PM 發表
乜朋友原來要用錢買
係囉,唔埋堆既,先老屈佢有大殺傷力武器,再派兵攻打,直接了當

美國連邊個國家同邊個國家建交都要管? 咁得閒既佢地~

咁樣算唔算干涉其他國家外交及內政? 

佢要接侵侵棒選總統。

附件

Capture+_2018-10-04-13-17-35.png(706.82 KB)

傷港賤台=尾角狗。摺左佢啦。漢奸賤台。

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2018-10-4 06:02 PM 發表
美國連邊個國家同邊個國家建交都要管? 咁得閒既佢地~

咁樣算唔算干涉其他國家外交及內政?
美國霸權主義要控制全世界,
預計美國特朗普, 彭斯開始令美國衰落昇.

美國夠游說全世界封鎖中國啦

彭副總統唔宣佈同那3個國家斷交?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]