• 瀏覽: 4,888
  • 回覆: 97
+4
不說不知道 原來中國連硬管加油技術也未掌握。
再問一句, 如果中國真的做大型加油機,會使用何種發動機?

https://mil.sina.cn/sd/2018-09-2 ... html?&cid=65898

仲未偷到技術

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-9-24 07:49 AM 發表

https://mil.sina.cn/sd/2018-09-21/detail-ifxeuwwr6880454.d.html?&cid=65898 ...
你認為任何嘢都唔需要時間研發嘅咩? 就算你成功研發咗出嚟都好, 都需要長時間測試。

引用:
原帖由 xoWTFox 於 2018-9-24 08:26 AM 發表

你認為任何嘢都唔需要時間研發嘅咩? 就算你成功研發咗出嚟都好, 都需要長時間測試。
一早就開始研發,至今只有軟式慢速油管

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-9-24 08:39 AM 發表

一早就開始研發,至今只有軟式慢速油管
你認為咁易嘅話, 就唔會咁多國家都要買人哋嘅

一步一步來,無需太急

義和團快D出稿。
叫利害鳥。我的加油管。

或者冇呢個需要呢,中國D戰機續航力超強!

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-9-24 07:49 AM 發表

https://mil.sina.cn/sd/2018-09-21/detail-ifxeuwwr6880454.d.html?&cid=65898 ...
發動機俄羅斯有呀

引用:
原帖由 單吊二索男 於 2018-9-24 09:34 AM 發表
義和團快D出稿。
叫利害鳥。我的加油管。
我都想睇下個d 禍國殃民既義和團點講。
中國幾千年求神問卜文化,借助怪力亂神,叫神仙落黎打救就得啦。

大力發展風水命理,道術,咁中國就天下無敵

社會日日在進步, 為何仍有啲咁低質嘅漢奸喺香討出現?

中國連大型運輸機都未出台,要等運20出台後,再用運20為基礎設計大型加油機,其他配套設備才有研究基礎,
多謝樓主咁睇得起中國人,可以在短短幾十年時間,由火柴都要入口的國家可以發展出大型軍用運輸機,超越世界大部分國家,成為世上幾個綜合科技頂尖之一,
可惜樓主似乎對世事看的落差有點大,中國人是進步速度十分快,但還離世界第一還很遠,還要繼續努力,
樓主想像到中國的能力是世界頂尖,然後又話中國這樣不能那樣不足,十分矛盾

引用:
原帖由 wai177 於 2018-9-24 11:28 AM 發表

我都想睇下個d 禍國殃民既義和團點講。
中國幾千年求神問卜文化,借助怪力亂神,叫神仙落黎打救就得啦。

大力發展風水命理,道術,咁中國就天下無敵 ...
去到今時今日。重搞大躍進2.0。欺上瞞下。唔通係國人之福。

引用:
原帖由 扯旗山人 於 2018-9-24 10:25 AM 發表
或者冇呢個需要呢,中國D戰機續航力超強!
有幾強?

我認為是戰略目的-----主載軍備的發展
以往中國軍力以防禦為目的,沒有考慮用機群攻擊其他國家
在國家上空防衛應該不需要空中加油吧
所以沒有急於發展空中加油一項
只用轟六改裝加油機就算了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]