• 瀏覽: 7,923
  • 回覆: 52
+6
好心條小麗老千疴督尿照下自己個衰樣先啦,首先地區工作欠奉,淨係叫幾句死人口號就自居民主鬥士。又柒到核爆,宣誓就職都攪埋晒乜義慢讀,懶有型,最後玩返佢自己!又話將立法會的人工捐出,最後又當冇件事,側側膊,扮唔覺,求其捐DD,諗住呃班儍仔,點知依家又話出來重選,先至拿拿臨補捐返DD,肉酸到核爆⋯⋯
所以我支持馮檢基出選,起碼人地真係在西九社區服務幾十年,唔少居民都尊重佢嘅務實工作,而唔係好似小麗老千同李呃人咁淨係識得叫人捐錢,叫下空泛民主口號!
香港實在需要多D議員關注民生!連民生都攪唔好,仲民乜嘢主,普乜嘢選!小麗老千同李呃人,你收皮啦

我要真參選 !

引用:
原帖由 我係小甜甜 於 2018-10-2 11:01 PM 發表
好心條小麗老千疴督尿照下自己個衰樣先啦,首先地區工作欠奉,淨係叫幾句死人口號就自居民主鬥士。又柒到核爆,宣誓就職都攪埋晒乜義慢讀,懶有型,最後玩返佢自己!又話將立法會的人工捐出,最後又當冇件事,側側膊,扮唔覺,求其捐DD,諗住呃班儍仔,點知依家又話出來重選,先至拿拿臨補捐返DD,肉酸到核爆⋯⋯
所以我支持馮檢基出選,起碼人地真係在西九社區服務幾十年,唔少居民都尊重佢嘅務實工作,而唔係好似小麗老千同 ...
老油條檢基叔 KO 老千麗

引用:
原帖由 cmd1503 於 2018-10-3 10:21 AM 發表
我要真參選 !
比泛民當日投票反對推倒咗!

引用:
原帖由 Simon3504 於 2018-10-3 06:01 PM 發表

比泛民當日投票反對推倒咗!
他們那裡有民主了,由少數人指定參選者。

引用:
原帖由 cmd1503 於 2018-10-3 06:13 PM 發表

他們那裡有民主了,由少數人指定參選者。
老千麗被DQ機會極高

老千麗報名參選立法會九西補選。11月25日的立法會補選,老千麗未參選,自己已定下Plan B人選李卓人。雖然老千麗已簽署確認書,但老千麗對是否支持「自決」含糊其詞;而最大問題,是老千麗上次在立法會「龜速宣誓」的行為,被法官直指係「無意履行立法會誓言所訂明的責任」,老千麗至今又對佢自己的行為沒有任何解釋,究竟選舉主任是否信納老千麗真誠擁護《基本法》,甚成疑問。

去年高等法院就宣誓覆核案的判詞其實已顯示法官評定老千麗宣誓無效時,直言她老千麗「把每字拆散、相隔6秒才讀出一字的宣誓方式,客觀上是對一名合理人士表達出她無意傳達立法會誓言的內容和承諾中所包含的意義」,做法有如「清楚表示她無意履行立法會誓言所訂明的責任」,其行為不符合「實質信念規定」。判詞強調,老千麗故意以慢讀方式宣誓,是拒絕或忽略作出立法會誓言,故誓言為不合法及無效,因此喪失議員資格。法官卻質疑老千麗「無意履行立法會誓言所訂明的責任」,孰輕孰重可想而知。

再者,老千麗一向支持「自決」,又曾與其他自決派發表聲明,表示「我們定必捍衞『香港獨立』作為港人自決前途的選項」,香港眾志周庭年初就因此而被DQ,雖然老千麗表明已簽署確認書,但老千麗如何就「龜速宣誓」及「自決」立場取信特區,相信甚為困難。

高院的判詞和老千麗的主張均能令選舉主任有理據認為老千麗未真誠擁護基本法。老千麗已簽署確認書,應由選舉主任在看畢所有理據後作最終決定。

引用:
原帖由 東方新希望 於 2018-10-3 06:14 PM 發表

老千麗被DQ機會極高

老千麗報名參選立法會九西補選。11月25日的立法會補選,老千麗未參選,自己已定下Plan B人選李卓人。雖然老千麗已簽署確認書,但老千麗對是否支持「自決」含糊其詞;而最大問題,是老千麗上次在立法會「龜速宣誓」的行為,被法官直指係「無意履行立法會誓言所訂明的責任」,老千麗至今又對佢自己的行為沒有任何解釋,究竟選舉主任是否信納老千麗真誠擁護《基本法》,甚成疑問。

去年高 ...
李惡人出選勝望該比老馮細

o

引用:
原帖由 cmd1503 於 2018-10-3 06:38 PM 發表

李惡人出選勝望該比老馮細
政棍 小麗 老千

由主張港獨 > 自決 > 不支持港獨

最近批評確認書 > 確認書保障市民

政棍小麗老千兩面三刀反口覆舌,靠呢啲只顧謀私利既老千為香港社會為市民做事??九西選民會否咁白痴投票俾政棍小麗老千?

政棍 小麗 老千 反口覆舌
https://youtu.be/tMOoiRdTjdo

政棍老千麗點可以畀佢入閘?一於DQ!
立會九西補選尋日開始提名期,政棍老千麗以工黨身份報名參選。明明佢已經受到全港市民唾棄,仲要咁厚面皮參選,一心想要十萬月薪,認真唔知醜!
黃媒《香港01》引述消息人士指,政棍老4麗過去曾在立會宣誓中侮辱誓言,猶如侮辱《基本法》,選舉主任或會考慮取消其參選資格.....

全文︰https://hkgpao.com/articles/228636

深願奸邪妖獸政棍老千麗被永久DQ,從此絕跡立法會。

引用:
原帖由 Simon3504 於 23/9/2018 10:56 PM 發表
反對基哥參選,但要他支持,大家覺得合理嗎?
反對呀john溝Amy, 反而叫呀john支持自己溝Amy, 合理嗎?。。。唔洗用腦諗都知答案。

引用:
原帖由 東方新希望 於 2018-9-24 09:37 AM 發表
劉小麗提出「自決自強」,認為先要把社會從經濟、社區、文化、以至公民意識各方面提升強化,令人們在此可以過著自主生活,令香港成為有國際實力的宜居城市,與其他國際城市結盟,香港才能有實力在中國面前勇敢無懼地自決前途。 ...
講佢就天下無敵

引用:
原帖由 IronManDaddy 於 2018-10-7 08:17 PM 發表

講佢就天下無敵
政棍老千麗和味過和味龍$$
從來無交代過眾籌條數$$$
係香港只要打住民主、本土
乞食無難度😘😍🤗

政棍老千麗出選要籌款、棄選又要籌款、被DQ又話要籌款、上訴又再籌款、而家要DQ補選又放棄上訴.......之前上訴D籌款又袋袋平安喇
政棍老千麗上一次話:「你唔准唔捐,香港人就要捐」D籌款又去左邊?不停籌款,政棍老千麗無寶落

支持

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]