• 瀏覽: 4,514
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2018-9-21 08:36 PM 發表

啱!當然她亦說了人工包括搵佢出氣。
如果佢下令放假一天, 泛民就會搞司法覆核, 搞死林鄭! 大家都知道泛民是幹甚麼的!

引用:
原帖由 mazingerv1 於 2018-9-21 08:44 PM 發表

如果佢下令放假一天, 泛民就會搞司法覆核, 搞死林鄭! 大家都知道泛民是幹甚麼的!
當然啦

引用:
原帖由 for158 於 2018-9-21 09:07 AM 發表

師兄又係外國人?都咁關心香港,真係好難得
香港最少有八十萬華裔外籍香港永久居民。

傑杰話生果報報道風後香港好混亂喔。
大6新聞老作。

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2018-9-21 06:48 AM 發表
有內地微博這樣形容風災後的香港:「……人非常多,但秩序井然,大家都低着頭看手機,刷新聞……冷氣還是那樣大,也不會充斥雜吵及凌亂的聲音……永遠的先下後上左行右立,永遠的無煙,永遠都自覺排隊……這是一個溫暖的城市,風平浪靜時,大家埋頭苦幹,驚濤駭浪時,大家各盡其職。風雨過後,感覺大家都好像風雨從來沒有來過一般,大家都很忙了……」 ...
Keep calm and carry on.

香港傳統精神係安分守己,自立自強。

可惜肥彭被迫交出統治權以前挑撥香港人不要守法要造反,不要自立要靠政府。

引用:
原帖由 Watergor 於 2018-9-21 08:22 AM 發表
無死人,幾日內回復,人民質素好(反政府班柒頭例外)。
全世界有目共睹
非常認同「反政府班柒頭」

香港,雖有不足,但絕對是好。

尤其是,多旅遊,多見識便可知一二。

引用:
原帖由 赤共 於 2018-9-21 22:59 發表
其實大陸都有一班好人,尤其是諾貝爾和平獎得主劉曉波先生
大陸有好多受共產邪教迫害,受邪惡中共極權統治,佢哋都支持民主,向呢班人致敬 ...
我唔明點解支持民主就係好人?我見好多壞人一被拉或上法庭就叫民主口號但明明佢地犯左法及做錯事架…(作奸犯科等等)!

引用:
原帖由 赤共 於 2018-9-21 10:59 PM 發表
大陸有好多受共產邪教迫害,受邪惡中共極權統治,佢哋都支持民主,向呢班人致敬 ...
笑死,民主美國行獨裁。仲宣揚美國民主霸權意識形態主義。

引用:
原帖由 赤共 於 2018-9-21 10:59 PM 發表
全世界也有好人和壞人

引用:
原帖由 mazingerv1 於 2018-9-21 07:55 PM 發表

林鄭是沒有水晶球的
講到咁深,
D很樣唔明

錯喇,住係香港嘅青年人話民不聊生喎。

引用:
原帖由 hktwofiveboy 於 2018-9-22 07:34 AM 發表

講到咁深,
D很樣唔明
㸃解我只是説為香港感到驕傲會有扯上政治嘅?

大乜撚陸啊,屌你,香港國最撚鳩屎,洗鬼理會中國點撚樣睇香港國啊。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]