• 瀏覽: 26,069
  • 回覆: 8
  • 追帖: 17
+3
引用:
原帖由 阿聞 於 2018-9-20 05:47 PM 發表
以下係香討/港媒見到的例子. 持續更新, 歡迎提供例子!

文化冷戰第一招——滅偶像

文化冷戰第二招——換祖宗
幾個認左英國人甚至日本人做祖宗的ACCOUNT, 成日宣傳話英國幾好, 日本幾好, 不停唱好英日, 當左自己係英國人/日本人.
例子:
感謝大英帝國賜予香港 死 因 裁 判 法 庭 https://news.discuss.com.hk/viewthread.ph ...
洋奴有出帖污衊中國,污衊香港的責任。
每天不停的發,非常有系統。

引用:
原帖由 20168 於 2018-9-20 07:19 PM 發表
話我可能“精神”有問題……引發駡戰不了!
大家數下轉帖員“有幾多帖”呢下精彩。
好愛老婆架……換妻!
已經有歷史記錄
不是我作的。
樓主講出呢版工作的洋奴目的。

同佢私生活有咩關連?

不如集中討論下係呢版做污衊工作的洋奴們。

將佢地日常工作重溫一下。

文化冷戰第五招——唱衰你

有幾個洋奴帳戶唱衰中國不遺餘力。

引用:
原帖由 20168 於 2018-9-20 08:37 PM 發表
精神病;打手;抹黑……文化精神摧毀!
駡戰?不了。
歷史記錄了~
共產黨美其名的
——文化大革命——
對文明文物文化不容保存。
才是摧毀!
攻擊中共係無需代價,
所以你地用呢招用咗好耐。

引用:
原帖由 20168 於 2018-9-20 09:02 PM 發表
乃共有“價”
自稱中產乎?
洋奴最叻將香港人講成乃共。

其實自己受美國指揮攪香港人。

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-21 05:04 AM 發表

就係你呢d巫陷中國,中國幾時發生過毒奶粉?唔通又真係有毒疫苗事件咩?又唔通真係有p2p爆煲,搞到上訪北京咩?你話有無先?如果係咁,中國豈不是接二連三出?
其實呢類假新聞真係好多,例如為左巫陷中國多貪腐,權爭多,講到連薄希來貪污被人拉,仲笑話到連軍委副主席,徐才厚都係,最可笑係話連常委周永康都係貪污,如果係咁,咁貪腐既政府早就倒台啦,你話係唔係? ...
中國有好多壞分子破壞中國。
等如香港好多洋奴壞分子破壞香港一樣。

然後其他人就話,香港人專門佔據馬路,做漢奸,洋奴。
因為有呢類壞分子影衰哂香港人,令香港人品格受沾污,
與內地無良商人沾污大部分中國人同一道理。

引用:
原帖由 20168 於 2018-9-21 11:15 PM 發表
被害人裝上義肢已經叫完全康復……轉帖員話攪掂啦。
分身攻擊?第一日上網咩。
最快最正核平老美……
但大陸人民回應是美軍來到,帶路提供情報捐款破壞防守設施!
主張私藏美元抄家
但……習近平及其家人除外?
不如凡大陸人有美國護照踢出境
……明澤呀明澤!
聞言

連頭家都一頭煙 ! 但遺論多多,身聊法嗎?
笑了 ...
中國就係多帶路黨,

想中國亡嘅人唔少。

不過好在有我地呢類有中國人骨氣的人存在,喝止帶路黨行為。

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-9-22 04:48 AM 發表

所有當權者都只是會以自己的利益為第一優先而其他任何人都可以被犧牲我們看回任何歷史發動戰爭的人永遠不會死在最前線而死的只是一些無辜的人我們看回二戰侵華戰爭有3500萬人屍骨未寒數百萬婦女被強暴數以萬計嘅 慰安婦和數千萬的被傷害者其中有沒有任何一位是國民黨和共產黨主要的官員和黨員或其主要的直系親屬就是因為這個原因他們可以在剛剛經歷戰爭後還未走出傷痛就毫不考慮的發起內戰有很多愛國人士 說現在幾好 ...
人類就是這樣,組織總有一個領導,你有能力做到領導,就有千萬個人保護你安全,如同蜂后一樣,
擒賊先擒王,滅了領導,這個組織就散,中共若果毛澤東被蔣介紹追殺成功。所謂中共的長征徹底失敗,歷史就會改寫。

現在中國領導就是習近平,攻擊,黑化佢對對付中國係一個好方法。

引用:
原帖由 20168 於 2018-9-22 03:40 PM 發表
愛國柯創盛為多次非禮小童犯罪者求情。
變態的侵害親人,天理不容。
精神文明摧毀了
蚜 ……聞 ……的     
小朋友 !
好無聊,做打手做到呢種。

真係。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]