• 瀏覽: 26,043
  • 回覆: 306
  • 追帖: 17
+3
“文化精神摧毀戰”……共產黨 “美” 其名的文化大革命~中共屎無理由唔識呱!

乜春洋奴等等……亡清義和團最愛。
另外修身,齊家~已經不了!之後???
蚜   “中” 産帖帖 “帖”    聞說揾食 “大家” 可以 “數下”。
奴嗎?

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-9-20 06:58 PM 發表

謝謝提供例子.

其他唔知情的CHING, 等我解釋一下. 呢個 20168會不斷在我的帖子提我同我老婆的問題, 係針對性咁人身攻勢我, 大概已有十多次吧, 要證據的話我可以比佢的LINK你地睇. 其實佢有可能係精神有問題, 但我亦唔排除佢係打手, 針對我呢類活躍人士, 嘗試用呢種方法逼我同佢對罵, 令我被BAN. ...
因為你點左他們死穴,讓他們原形畢露!所以他們用盡一切粗言穢語來對付你!樓主我撐你!用你的照妖鏡,讓所有妖精無所遁形!

引用:
原帖由 lawo 於 2018-9-20 07:27 PM 發表

x2
文化冷戰第六招——亡其史
欲亡其國,先亡其史,試問在這種長年累月的歷史虛無化攻擊下,中國還剩下多少民心?
由2000年香港蠢官廢政苦.......廢中史到2018年,整整18年,讀中國歷史科的人由每年十多廿萬減至幾千!
全世界只有香港是任由學生選擇讀或不讀自己的歷史的,所有國家, 城市,包括中國,都一定要學生讀! ...
呢個問題比較複雜D. 有說法係當年係因為想推國教, 所以CUT中史, 希望在國教度教番. 如果係咁, 可以算係好心做壞事, 弄巧反拙.

引用:
原帖由 lewark 於 2018-9-20 07:31 PM 發表
文化冷戰第五招——唱衰你

有幾個洋奴帳戶唱衰中國不遺餘力。
冇錯. 日日不停在幾個區發多個帖, 真係好勤力.

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2018-9-20 07:34 PM 發表
因為有了美國洗腦療法信了的人就移民同去美國生仔
但是中美出問題
這班人是最慘痛的一班人
它日這班人變成兩面不是人
美國洗腦技術係厲害, 的確有一部份人信左佢的宣傳.

洋奴都系一群失敗者,最好方法當他們透明

精神病;打手;抹黑……文化精神摧毀!
駡戰?不了。
歷史記錄了~
共產黨美其名的
——文化大革命——
對文明文物文化不容保存。
才是摧毀!

引用:
原帖由 20168 於 2018-9-20 08:37 PM 發表
精神病;打手;抹黑……文化精神摧毀!
駡戰?不了。
歷史記錄了~
共產黨美其名的
——文化大革命——
對文明文物文化不容保存。
才是摧毀!
攻擊中共係無需代價,
所以你地用呢招用咗好耐。

乃共有“價”
自稱中產乎?

尼個post冇得頂,要頂置!

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-9-20 05:47 PM 發表
聽港台節目 "五十年後", 葉sir今期提到一篇幾年前的文章: 美國對中國“新療法”:文化精神摧毀戰. 講的係美國的打手在內地發好多洗腦文其中常用的幾種手法, 聽落發覺香討都見唔少. 於是揾番原文來睇, 順便share比大家, 同埋大家討論下有冇在香討/港媒見過呢d例子.

2樓係香討/港媒的例子. 以下先睇文章原文:

...
推……

好多反中亂港個頭頭人物都去過美國見過CIA,學了不少招數配合美國利益。其實非常明顯有一班人有系統地在香討散播他們的言論。想一想,有很多我從未有留過言的會員居然可以無緣無故把我拉黑。可想而知他們是有網絡有系統地摒除某一些對他們言論有威脅的人。

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-9-20 08:20 PM 發表

呢個問題比較複雜D. 有說法係當年係因為想推國教, 所以CUT中史, 希望在國教度教番. 如果係咁, 可以算係好心做壞事, 弄巧反拙.
無論出發點係乜嘢, 庸官當道, 是一定的了, 因為只要有決心, 縱使事後發覺有問題, 要改變還是可以的.
大家不要忘記, 不是一兩年, 已經過去了十八年...... 現在連老師都不認識自己的歷史了.

自稱“活躍分子”轉帖員反而話人勤力?

共產黨對文化精神摧毀,已入史冊無需推論。

點解香港尐學生咁奇怪!
點解無英美學生咁愛國?
點解會憎恨自己的祖國
點解會憎恨中國共產黨
點解會憎恨香港政府甚至
包括維持治安嘅警察呢?!
……
唯一原因系
香港百年殖民地洗腦教育
一代代遺毒至今嘅…后果!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]