• 瀏覽: 26,071
  • 回覆: 306
  • 追帖: 17
+3
引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-21 05:04 AM 發表

就係你呢d巫陷中國,中國幾時發生過毒奶粉?唔通又真係有毒疫苗事件咩?又唔通真係有p2p爆煲,搞到上訪北京咩?你話有無先?如果係咁,中國豈不是接二連三出?
其實呢類假新聞真係好多,例如為左巫陷中國多貪腐,權爭多,講到連薄希來貪污被人拉,仲笑話到連軍委副主席,徐才厚都係,最可笑係話連常委周永康都係貪污,如果係咁,咁貪腐既政府早就倒台啦,你話係唔係? ...
1.咁多負面新聞中國都繼續向前發展,廿幾年前己講支爆但中國反而愈來愈強大,你是不是很失望?
2.如果你是熱血之人,胸懷愛國之心,我先向你敬禮,但建議你將精力用來幫助中國,幫助中國人,多看中國好的一面!
3. 假若只是漢奸之類,為了好處而作些汚蔑自己國家,民族的事,我除了鄙視之外,還要講一聲無恥!

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-9-20 05:47 PM 發表
聽港台節目 "五十年後", 葉sir今期提到一篇幾年前的文章: 美國對中國“新療法”:文化精神摧毀戰. 講的係美國的打手在內地發好多洗腦文其中常用的幾種手法, 聽落發覺香討都見唔少. 於是揾番原文來睇, 順便share比大家, 同埋大家討論下有冇在香討/港媒見過呢d例子.

2樓係香討/港媒的例子. 以下先睇文章原文:

美國在有計劃地搞垮南聯盟、前蘇聯後,又按照已制定好的計劃侵略伊拉克 ...

引用:
原帖由 lawo 於 2018-9-21 06:48 AM 發表

1.咁多負面新聞中國都繼續向前發展,廿幾年前己講支爆但中國反而愈來愈強大,你是不是很失望?
2.如果你是熱血之人,胸懷愛國之心,我先向你敬禮,但建議你將精力用來幫助中國,幫助中國人,多看中國好的一面!
3. 假若只是漢奸之類,為了好處而作些汚蔑自己國家,民族的事,我除了鄙視之外,還要講一聲無恥! ...
從來都係以事論事,如果你係地球人一人份子,,我敬重你,但原來是自私只理自己家好唔好,我都一樣鄙視你,哈哈。
點解我講既野,你都唔回我既?我講個d, 係唔係假新聞?
原來事實何必分真假?只要扣人帽子是不是漢奸?哈哈

傳媒加黃色教育下一代,這招數佈局最入民心。

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-9-20 05:47 PM 發表
聽港台節目 "五十年後", 葉sir今期提到一篇幾年前的文章: 美國對中國“新療法”:文化精神摧毀戰. 講的係美國的打手在內地發好多洗腦文其中常用的幾種手法, 聽落發覺香討都見唔少. 於是揾番原文來睇, 順便share比大家, 同埋大家討論下有冇在香討/港媒見過呢d例子.

2樓係香討/港媒的例子. 以下先睇文章原文:

美國在有計劃地搞垮南聯盟、前蘇聯後,又按照已制定好的計劃侵略伊拉克 ...
多謝師兄資料。

在網上,尤其是香討,反中亂港者最賣力是美國的奴僕,表表者法輪妖邪也。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-9-20 09:24 PM 發表
好多反中亂港個頭頭人物都去過美國見過CIA,學了不少招數配合美國利益。其實非常明顯有一班人有系統地在香討散播他們的言論。想一想,有很多我從未有留過言的會員居然可以無緣無故把我拉黑。可想而知他們是有網絡有系統地摒除某一些對他們言論有威脅的人。 ...
小小一個香港花園道都駐有千人,他們毎日不是白食白喝的!

講得好中point,啲廢青見到洋人就如親生父母一樣

引用:
原帖由 swerner 於 2018-9-20 10:48 PM 發表
哈哈哈,外國勢力點止老美,日本,台灣,澳洲,英國,菲律賓,俄羅斯,印度,越南,南韓,新加波,馬來西亜,新加盟瑞典,全部都係惡魔,只有中國最偉大 ...
最主要的是美國、英國、台灣!

香港信主D神棍一定比人滅啦,個個都係呃神騙鬼

中國真係要學野,唔好再比面老美,將佢D衰嘢又唱又黃賣就最好

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-21 07:08 AM 發表

從來都係以事論事,如果你係地球人一人份子,,我敬重你,但原來是自私只理自己家好唔好,我都一樣鄙視你,哈哈。
點解我講既野,你都唔回我既?我講個d, 係唔係假新聞?
原來事實何必分真假?只要扣人帽子是不是漢奸?哈哈 ...
新聞全真又如何,世上有國家是完美的,柏拉圖說的烏托邦嗎?有就麻煩擧例說出來!
除非你身負特別任務,忘記那些低層次的互相攻擊吧.

引用:
原帖由 22333000 於 2018-9-21 08:01 AM 發表
中國真係要學野,唔好再比面老美,將佢D衰嘢又唱又黃賣就最好
因網絡普及化美國已經不能像八十年代以前咁控制全球傳媒,二戰後她所做的壞事一一顯露無遺!

引用:
原帖由 lawo 於 2018-9-21 06:27 AM 發表

你有何証據,但即使有,能因噎廢食嗎?
良禽擇木而棲識時務者為俊傑留得青山在這些都是我們古人的智慧結晶但到底是對是錯我們中國歷史上都善出漢奸像最近的侵華戰爭偽軍的數量比日軍還多而黃絲藍絲所崇拜的毛主席和將總裁為了自己的個人利益而在日本投降後無幾耐就打起上嚟完全忘記了三千五百萬人屍骨未寒個百萬被強暴的婦女數以萬計的慰安婦數千萬的被傷害者當時美國政府已經將日本的四國交給我們進行佔領工作雖則我們不會以暴易暴但致起碼可在日本人心中留下勝利者的感覺同時可以幫我們的被傷害者出一口氣但因這兩個扑街因為自己一己之私就放棄了很多愛國人士會説現在發展很好但我們就要忘記了那些人的傷痛和毛澤東蔣介石這兩個扑街的事😎😎😎😎😎

引用:
原帖由 lawo 於 2018-9-21 06:27 AM 發表

你有何証據,但即使有,能因噎廢食嗎?
第一代的精日分子我想就是義勇軍進行曲的作曲人聶耳先生😎😎😎😎😎

洋奴惡行斷親恩
衰微漢祚暗驚心

門楣賤賣求棲身
窮途失落毀家盟

家山冥途是雙親
晚景淒涼亦寒貧

良田無雨樹無根
淪為異地賤離人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]