• 瀏覽: 40,618
  • 回覆: 413
  • 追帖: 3
+9
侵侵唔好停,加夠5000億美元25%關稅,要自殺冇人阻到你

引用:
原帖由 ron11 於 2018-9-20 04:01 PM 發表
嗰陣就唔係叫加關稅,係沽空關稅

你都ONL79,貿易戰係美國搞起,竟要中國去解決問題?

引用:
原帖由 ron11 於 2018-9-20 04:01 PM 發表
話明係柒両譜,做柒得黎有兩個譜,反口覆舌就一定,做野今日話推夠5000億,明日就會話大美利堅國為中國人民日有工作做不致中國13億人餓死,決定取消貿易制裁,美國又贏了。

中國政府一旦妥協後果不堪設想,以後美國一不高興就加關稅,甚至歐盟、日本都可以有樣學樣。所以眼光要長遠不要計較一時的得失。況且以中國目前的國力硬扛幾年都不是問題。

引用:
原帖由 tcell 於 2018-9-20 04:05 PM 發表
你都ONL79,貿易戰係美國搞起,竟要中國去解決問題?
犯民成日要政府解決社會撕列問題

引用:
原帖由 小九習狗 於 2018-9-20 04:09 PM 發表
睇黎中國又要跪地求饒了
無錯,台媒都話中國好驚惶

樓主明唔明[美國快凍未條了]點解?
引用:
原帖由 小九習狗 於 2018-9-20 03:55 PM 發表
美國總統川普再對2000億美元中國貨品加徵關稅,替火勢猛烈的美中貿易戰增添柴火。有美國官員指出,貿易戰開打至今,中國仍無意解決雙邊貿易上的不平衡,已快讓美國失去耐心。根據《南華早報》報導,美中上月底重啟貿易談判,但參與層級低,亦無有建設性的實質討論。美國資深官員指出,整個會談就是在做白工,因為中國只把焦點放在技術層面,對於從結構面上改善貿易平衡一事興趣缺缺。

http://img.ltn.com ...

引用:
原帖由 小九習狗 於 2018-9-20 04:31 PM 發表

美國忍唔住再出重手
中國就
上網查一查就知啦, 亂咁估好易撞車架

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-9-20 04:29 PM 發表
樓主明唔明[美國快凍未條了]點解?
做乜咁快開估,等玩多陣先嘛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]