• 瀏覽: 1,569
  • 回覆: 11
引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-9-20 03:41 PM 發表
帶來民主
經濟
難怪特首家人保留英籍,繼續效忠英女皇。

帶來一批漢奸

英國政府對樓主唯一的貢獻就係開設青山醫院等樓主有地方終老。

民主?

英治時代邊度有民主?
漢奸就製造左大把

民主

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-9-20 03:41 PM 發表
帶來民主
經濟
可唔可以一人一票選港督?

引用:
帶來民主
經濟
可惜比泛民搞死香港的民主!
其實香港的選舉, 基本在得票上,泛民是60%, 建制是40%, 因此, 泛民出到一個候選人, 那就必勝不敗!!
(將來會變成70%,30%之比, 為何?教協不繼在學校進行'民主去中國化'的洗腦工程, 已經由小學開始, 小弟之子就是受害者. 支持泛民的, 現在每年都有剛滿18歲的年青人加入,而支持建制的年老長者, 會因為天命所致,走完人生, 此消彼長之下, 將來會變成7比3, 甚致8,2之比, 政府明白根本原因,故推國教,而泛民則全力反對國教.)

即使在831下, 只要市民投白票, 是60%是白票或者更多(出現cy1.0,2.0,3.0比市民揀時, 60%都是寫上'小',大家有玩, 有得'小', 何其壯觀? 又或者做成變相公投, 即出現cy1.0,2.0,3.0比市民揀時,泛民帶領大家玩公投 --- 獨立, 共產黨下台等議題!! ), 建制的當選人,必定得票低, 證明他民望真的低, 點都好過那些做假港大或者大公的民調,中央不會信這些有方向性的民調,要是真是出現60%或者更多的白票,中央政府一定會正視.

要是中央真的不理是次投票結果, 相信會有50萬, 100萬或者更多人上街市威,甚致發動政變造反,  香港建國就真係有望成功了! 記得老董腳痛下台, 23條玩不成, 就是百萬市民市威所致, 中央不得不正視, 不改變政策!! (為何要搞佔中,佔中勁還是100萬市威勁???
在831下,沒有泛民候選人, 大家玩投白票,60%-70%都投白票, 如中共又繼續吾聽民意的話,那大家搞佔中就有理有據,百萬人出來佔中不是夢包括本人(本人是反對之前的佔中)!!

因此,完全吾明泛民不接受831, 他們不是想做特首?? 不是想香港建國???  唯一是可以解釋是他們只是利用'民主' 搵食, 利用大家而已!! 香港下沉, 就是因為給冇遠景,冇鴻圖的偽君子----------- 泛民所致!

提多提: 呢個傻佬長期在多區出完個膠帖就走左去,永遠唔會回復。估計係打手或者精神有問題,呼籲大家唔好再浪費時間去回佢。

[Update] 呢個打手剛剛加了我入黑名單. 以後我回唔到佢的帖了. 大家好自為之. 有邊個有時間的話就可以好似我咁, 提下大家唔好回佢, 唔好比打手在香討亂來!

另外亦希望版主改下黑名單的機制. 因為目前的機制只會助長呢類打手的行為.

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-9-20 07:26 PM 發表
提多提: 呢個傻佬長期在多區出完個膠帖就走左去,永遠唔會回復。估計係打手或者精神有問題,呼籲大家唔好再浪費時間去回佢。

呢個打手剛剛加了我入黑名單. 以後我回唔到佢的帖了. 大家好自為之. 有邊個有時間的話就可以好似我咁, 提下大家唔好回佢, 唔好比打手在香討亂來!

另外亦希望版主改下黑名單的機制. 因為目前的機制只會助長呢類打手的行為. ...
非常同意!
我也曾告訴大家別回這條Lun 樣的帖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]