• 瀏覽: 1,682
  • 回覆: 10
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
英國沒落?飛機勞斯萊斯引擎世界著名, 收到消息英艦冇被驅趕更可自由航行, 大陸方面亦唔夠膽警告驅離, 美國及其他國家長久以來都可在南海自由航行, 一旦單方面改變現有狀況被禁止或被恐嚇驅離, 其他國家會聯合將有關海盜清除

這就證明所有國家都可以自由航行。跟本沒有“被驅趕”。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2018-9-20 02:38 PM 發表
英國沒落?飛機勞斯萊斯引擎世界著名, 收到消息英艦冇被驅趕更可自由航行, 大陸方面亦唔夠膽警告驅離, 美國及其他國家長久以來都可在南海自由航行, 一旦單方面改變現有狀況被禁止或被恐嚇驅離, 其他國家會聯合將有關海盜清除 ...
果然係南柯一夢,發完夢未呀兩人家

南海根本就係國際航道,所有船隻都可以自由航行。

引用:
原帖由 東敏期權 於 2018-9-21 09:07 AM 發表

果然係南柯一夢,發完夢未呀兩人家
你都係喎,今晚早d瞓

每天都有幾千船經過

引用:
原帖由 南宮老人 於 2018-9-21 10:20 AM 發表

你都係喎,今晚早d瞓
你咋兩人家唔好拖我落水。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2018-9-20 02:38 PM 發表
英國沒落?飛機勞斯萊斯引擎世界著名, 收到消息英艦冇被驅趕更可自由航行, 大陸方面亦唔夠膽警告驅離, 美國及其他國家長久以來都可在南海自由航行, 一旦單方面改變現有狀況被禁止或被恐嚇驅離, 其他國家會聯合將有關海盜清除 ...
代我問候南宮夫人

,你祖家歡迎解放軍
引用:
原帖由 norman0812 於 2018-9-21 09:31 AM 發表
南海根本就係國際航道,所有船隻都可以自由航行。
台海中線以東都是國際航道,你祖家歡迎解放軍自由航行
係就唔洗連民航飛M503都抵制自己省民回家過年

引用:
原帖由 東敏期權 於 2018-9-21 11:02 AM 發表

你咋兩人家唔好拖我落水。
一定要啦,你回帖全部都發緊白日夢,所以叫你早d瞓發d夜晚夢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]