• 瀏覽: 18,010
  • 回覆: 218
  • 追帖: 2
一直忍住唔出帖,就系想見識下有幾多正義帖,怨天怨地,鬧政府,無得輸又可以呃 like

依家吊政府同廣東人吊人老X一樣,唔洗知道人地家長系點樣同幾老,反正講左就系爽

大哥,你大陸剛落來?風球下的上下班安排,有公司指引的,你咪話你系走水貨,無正式公司

打風,幾號風球可以幾時放工,幾號風球可以唔洗返工,幾時落3號風球就要返或唔洗返,公司一定有指引,你亦一早知道

天文臺只是按風力而掛風球,百多年不變,你飛機飛唔飛,你公司返唔返,關人

你想政府一個指令就全港停工,凌駕你公司指引,甘你快D擁抱共產黨啦,共產黨治港一定做得到,不過咪預我

今次大混亂,原因就系身為社會交通公器的巴士公司全線停駛,唔大亂先奇

再追上一層。就系路面太多樹枝等雜物,而呢D所有清理工作,港英時期已經交俾外判公司,而呢D公司一樣3號風球先返工

雞與蛋

香港人自求多福啦

都係嗰句啦,講來講去都係新東出事,佢地班賤種支持港獨,死左都唔駛可憐

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2018-9-19 07:45 PM 發表
一直忍住唔出帖,就系想見識下有幾多正義帖,怨天怨地,鬧政府,無得輸又可以呃 like

依家吊政府同廣東人吊人老X一樣,唔洗知道人地家長系點樣同幾老,反正講左就系爽

大哥,你大陸剛落來?風球下的上下班安排,有公司指引的,你咪話你系走水貨,無正式公司

打風,幾號風球可以幾時放工,幾號風球可以唔洗返工,幾時落3號風球就要返或唔洗返,公司一定有指引,你亦一早知道

天文臺只是按風力而 ...
道理大家都知!政府有無權停工都心知肚明,不過有D人想吾翻工又攞着數,借D意咪嘈下囉!

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2018-9-19 07:45 PM 發表

要共產主義嘅福利,又要民主嘅自由。你班人無得輸啦!

引用:
原帖由 horhorone 於 2018-9-19 08:22 PM 發表

呢句真

香港大部分人都是輸打驘要,加上犯民這班賤人推波助瀾,出來抽水.....香港不知道會變成怎樣?

蝗屍冇人性

引用:

師兄,大家心照喇,之前就天文台,今次咁大颶風,香港基本上無事發生。
別有用心的人,竟然羅呢樣野黎咬林鄭
唔讚香港政府效率,仲要雞蛋搵骨頭

引用:
原帖由 28chris 於 2018-9-19 07:46 PM 發表
仆街政府,天怒人怨
所以呆灣要個個星期都打風

引用:
原帖由 horhorone 於 2018-9-19 08:22 PM 發表

講出我嘅說話

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]