• 瀏覽: 2,688
  • 回覆: 25
+2

美國佬呢D科技根本唔需要大陸, 你話禁運美國佬都唔要 

引用:
原帖由 鄉土實言者 於 2018-9-19 12:47 PM 發表
美國佬呢D科技根本唔需要大陸, 你話禁運美國佬都唔要  
你又點知美國人唔要呢?

good, 天下無敵,但都是死狗一樣要靜靜跟美國談判

引用:
原帖由 神殿老子 於 2018-9-19 01:01 PM 發表

你又點知美國人唔要呢?
相反, 你又點知美國要呢?? 美國佬科技早大陸幾十年發展

"中國確實在2009年對美國禁運了KBBF晶體"由禁運尼2個字睇到,如果美國人跟本不會買又何來"禁運"呢?

話時話,冇需要又點會自己研發呢?研究費好貴啊

阿爺的確勁.

美國佬無乞求,不過中國唔畀嗻,知無~!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2018-9-19 12:13 PM 發表
http://www.cailiaoniu.com/909.html

前段時間,國內出現了一則”匪夷所思“的新聞:服務于美軍激光武器開發的APC(先進光學晶體)公司宣布終于突破中國的技術封鎖,掌握了氟代硼鈹酸鉀晶體(KBBF)工藝。網友們大呼,這是不是拿錯了劇本啊!
你沒看錯!中國確實在2009年對美國禁運了KBBF晶體。也是中國第一次在高科技領域對外說“不”!
這到底是什么材料,這么牛 ...
2009到現在,F35和其他新型軍備的生產仍然源源不絕,說明所謂禁運跟本無效.

引用:
原帖由 鄉土實言者 於 2018-9-19 01:26 PM 發表

相反, 你又點知美國要呢?? 美國佬科技早大陸幾十年發展
寫編英文出來,拒絕鳩up

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-9-19 04:34 PM 發表

2009到現在,F35和其他新型軍備的生產仍然源源不絕,說明所謂禁運跟本無效.
F35用激光砲咩?禁運激光材料關F35乜事?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-9-19 07:41 PM 發表

F35用激光砲咩?禁運激光材料關F35乜事?
F35不能配用激光導向炸彈咩?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-9-19 07:46 PM 發表

F35不能配用激光導向炸彈咩?
有冇睇清楚一樓文?唔同材料產生唔同波長激光,缺少光譜其中一種唔等於全部冇晒。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-9-19 07:54 PM 發表

有冇睇清楚一樓文?唔同材料產生唔同波長激光,缺少光譜其中一種唔等於全部冇晒。
所以我咪話所謂禁運根本就冇影響

鍵盤翻頁
左右