• 瀏覽: 41,074
  • 回覆: 482
  • 追帖: 5
+22
林鄭月娥呼籲僱主今天不要因僱員未能上班或遲到而扣人工或懲罰。...

林鄭月娥為什麼不以今天出動香港駐港解放軍救災為名, 今天全港全力救災善後,清理路障,回覆交通?

林鄭月娥要香港人上班,又要僱主不要理會他們是否上班,是否自相矛盾?

高官的腦袋是生在她的哪個位置?是否生在她職位的座位上嗎?

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/local/5b9f0703e60383523d205b69

只能說,淋病上腦!

淋病上腦! Hong Kong is dying.

淺水灣道,赤柱一帶重災區!條路塞哂

點只淺水灣是重災區,好多地區都是重災區,林鄭月娥幾時出動裝甲車巡視香港各區災情,體恤民情?

林鄭月娥,請問你是否睇到市民因為你的決定而受苦?

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-9-17 10:44 AM 發表

你有新聞證明受阻返唔到工, 僱主唔可以追究lor
是否要僱員不停用面書打卡證明,自己因為交通受阻而不能上班呢? 呢種做法係唔係好擾民呢?

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-9-17 10:44 AM 發表

你有新聞證明受阻返唔到工, 僱主唔可以追究lor
我唔知僱傭條例有呢條,剩係知僱員遲到,僱主有權扣人工

引用:
原帖由 vincentwong27 於 2018-9-17 10:50 AM 發表

我唔知僱傭條例有呢條,剩係知僱員遲到,僱主有權扣人工
最慘係可以扣勤工獎,一個月嘅勤工獎就這樣一下子扣掉了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]