• 瀏覽: 74,584
  • 回覆: 521
  • 追帖: 7
+12

超強颱風「山竹」開始遠離本港,特首林鄭月娥在facebook表示,雖然「天文台已改掛八號風球,大家舒一口氣,不過仍須保持警覺,唔好咁快鬆懈。」她感謝各界早作防備、市民齊心應對,加上各政府部門及公共機構的努力,總算安然度過。
林鄭月娥又表示,已要求保安局局長以足夠的人力物力做好善後工作,務求盡快令城市回復正常運作。
多位市民就留言,指多處有樹木倒塌,預計明天交通仍未回復正常,希望明天可停工休市較好。

親眼觀察, 大量塌樹, 多條馬路比塌樹封路, 明朝都好難搞.

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/819115-香港-【山竹襲港】林鄭感謝各界齊心應對+市民留言望明天停工休市

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
我係其中一個市民 . 

放翻日都合理, 星期六日已冇左兩日.

引用:
原帖由 Assange 於 16/9/2018 22:23 發表
大家如果無穿無爛
應該感恩
可悲嘅係有啲人從來唔識「感恩」呢兩個字,仲想藉颱風鬧政府。

不過我自己都覺得,今次個風影響太大,停課之餘,停工都應該考慮一下。

香港真係福地
咁強嘅颱風都冇乜事

引用:
原帖由 x747x 於 2018-9-16 10:25 PM 發表

不過我自己都覺得,今次個風影響太大,停課之餘,停工都應該考慮一下。
想停工咪自己請病假囉,講咁多野做乜?

間接証明左今次應對係有前無後!

引用:
原帖由 男E 於 2018-9-16 10:21 PM 發表

超強颱風「山竹」開始遠離本港,特首林鄭月娥在facebook表示,雖然「天文台已改掛八號風球,大家舒一口氣,不過仍須保持警覺,唔好咁快鬆懈。」她感謝各界早作防備、市民齊心應對,加上各政府部門及公共機構的努力,總算安然度過。
林鄭月娥又表示,已要求保安局局長以足夠的人力物力做好善後工作,務求盡快令城市回復正常運作。
多位市民就留言,指多處有樹木倒塌,預計明天交通仍未回復正常,希望明天可停工休市較好 ...
原來淋病識用Facebook 同市民接觸咁親民?她今次會否為博掌聲打破歷史三號風球都停工停市呢?

大西北地區還是很大陣風

引用:
原帖由 x747x 於 16-9-2018 10:25 PM 發表

agree
屋企太多野要執
又要驚偏雨滲水要留守

留呢啲言真係無謂,政府會對僱主指手劃腳嗎?只要一落波,就一切如常了,而且例也不可開,一時一樣,多人嘈就放下,第日仲邊有標準?
自肥鵝應該多啲睇下古書,孫武練兵,如有不從者,吳王愛妃都要斬,講一不二。

8號仔唔知維持到幾時

引用:
原帖由 zpeter4 於 2018-9-16 10:33 PM 發表

原來淋病識用Facebook 同市民接觸咁親民?她今次會否為博掌聲打破歷史三號風球都停工停市呢?
自肥鵝只會自肥。

有機

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]