• 瀏覽: 19,219
  • 回覆: 100
+8
所以台灣特別多台蛙

引用:
原帖由 cckit9587 於 2018-9-16 09:14 PM 發表

三立是民進黨遮醜布,你唔知呀
如果如實報導香港政府在風災下尚算應付得幾好,咁咪凸顯咗民退黨政府對風災嘅無能?

引用:
原帖由 pqmboss 於 2018-9-16 06:42 PM 發表
三立新聞出名假
但係好多港毒L相信窩

引用:
原帖由 yhakk 於 2018-9-16 06:43 PM 發表
台灣d 新聞台一向都99 地,三立e d 親中野就一向都咁上下。本國野都報錯,唔好講香港
三立係親台獨刋物!

引用:
原帖由 yhakk 於 2018-9-16 06:43 PM 發表
台灣d 新聞台一向都99 地,三立e d 親中野就一向都咁上下。本國野都報錯,唔好講香港
三立綠到無倫,你話佢親中,你不如話毒果,肥佬黎親共

睇見「三立」仲可以睇的嗎?

引用:
原帖由 ONZ... 於 2018-9-16 06:52 PM 發表

三立親中????????
如果三立親中,咁蘋果、港台呢d一定係中共喉舌了😂

引用:

睇埋#9
反中反上腦啊你?三立親中?揾翻三立上次報導飛燕吹日本單新聞睇睇啦!

台灣人特別好呃!

台灣嗰啲新聞報道 簡單啲講信一成雙目失明。 你又睇埋佢嗰啲軍備節目先至好笑

呆灣人作新聞同毐果一樣咁勁

引用:
原帖由 JillWong 於 2018-9-16 06:33 PM 發表
超驚險!民眾用餐到一半整面玻璃砸餐桌 路淹大水公車成船"路上行舟"|【國際大現場】20180916|三立新聞台

https://www.youtube.com/watch?v=Yl6vJzvkRjg

- 香港知名葵盛茶樓, 好多遊客幫襯, 但我地都唔知?

- 巴士水上行車, 但巴士已昨晚已停駛.

...
我住葵涌都未聽過呢間茶居

改名三立作聞

引用:

睇埋#9
三立幾時變咗親中?嘩,某黨喉舌同深綠都要親中睇嚟台灣真無望了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]