• 瀏覽: 18,672
  • 回覆: 242
引用:
原帖由 僻易眼中釘 於 2018-9-16 06:43 PM 發表

你冇病呀嘛!香港大把地可起水庫。
咁點解唔起屋?

屌!d大陸人思維,黎香港比錢買嘢要多謝佢,你比錢買東江水又要多謝佢,都痴L線

引用:
原帖由 cckit9587 於 2018-9-16 06:46 PM 發表

智障,起水庫要起保護區保証水質,你唔知交野公園主要功能呀,白痴
啱,個人認為九龍半島最識合起水庫

樓主果然高智慧,咁都被佢想到,咁唔該提出可建水塘的位置,唔好齋講一句低能說話便話人地d專家無心做,無心搵,好似你至係專家咁。

引用:
原帖由 cckit9587 於 2018-9-16 07:01 PM 發表

唔係黃狗,呢班係獨狗,班白痴之前成日出post 話港獨,就每次都被插東江水,而家咪攞彩
足以証明港獨啲撚樣都係戇撚鳩

萬宜水庫面積2000畝,依家有人話缺少建屋土地有1200公頃,1公頃 = 15畝,即1200公頃= 18000畝 ,即係依家缺少9個萬宜水庫嘅土地建屋.

引用:
原帖由 僻易眼中釘 於 2018-9-16 06:23 PM 發表
我肯定如果香港有多建十個萬宜水庫,今日山竹已經填滿曬,加上原來幾個水庫,香港根本可自己供水唔洗每年曬幾十億問廣東買東江水,大家同意嗎? ...
鳩up的

引用:
原帖由 僻易眼中釘 於 2018-9-16 06:23 PM 發表
我肯定如果香港有多建十個萬宜水庫,今日山竹已經填滿曬,加上原來幾個水庫,香港根本可自己供水唔洗每年曬幾十億問廣東買東江水,大家同意嗎? ...
有D嘢認真諗諗先講,雖然網上講完就算,但係成日被人恥笑,咁做人都無癮啦

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-9-16 07:37 PM 發表

非常同意,不過呀天才,你先要揾到10個適合起萬宜水庫嘅地點先。。。
起得水庫黎仲要一個月打一次十號波,樓主個腦裝屎架

引用:
原帖由 僻易眼中釘 於 2018-9-16 07:46 PM 發表
外島有幾百個,政府可以將呢D島同島之間起水壩圍起來起個蓄水池,why not!😉
擔沙填海

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]