• 瀏覽: 23,802
  • 回覆: 13
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 sauyw2088 於 2018-9-14 04:05 PM 發表
支持法官決定
X2

引用:
原帖由 67中國 於 2018-9-14 04:07 PM 發表
豬西緯入去受下啦,香港法治是公證的
維護法律面前《人人平等》。
《贊》

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2018-9-14 04:09 PM 發表
連律政司都唔幫,香港有法治。而大陸祗有人治,無法無天。
差佬打人、更加《無法無天》。
應該判行3年、以證法紀。

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-9-14 04:09 PM 發表

同意 ...
《呸》
唔能《相題並論》
唔管他是《途人》還是《黃屍》
差佬打人就晤對。

引用:
原帖由 巴士塞龍門 於 2018-9-16 02:44 AM 發表
佔中係犯民攪嗎?唔係被迫被動啟動的話,佢會被迫啟動?
佔中由始至終都係概念股,係想借呢個話題圈錢多過攪革命,
肥西如果唔係被人擺上枱的話,
你估隻肥西會去扮獨博政治庇護?
呢班無恥之徒呃左咁多學生破壞社會,
一方面話會自願上法庭接受審判,
另一方面就話政府打壓自己係無助修補撕裂,
呢類無賴言論對被定罪學生有咩感覺?
佢地就係信你地先去衝,
點知到今日就話政府要錫住我地先可以修補撕 ...
黃屍雖然《有錯》逍遙法外
聰仔從八敗明目張膽《撐》罪犯從《無法無天》以為自己係《皇帝》《無王管》從講《報案》唔係《調查》、報案衹是《協調》。
《傻尻着》
應該即時《下台》滾返屋企《吃乃》《食屎》。

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-9-16 09:07 AM 發表

呸甚麼 ?

香港幾時無左「言論自由」...
言論自由《係對》
聰仔《傻尻着》
作為一個香港市民、明明知道《聰仔》《傻着》、繼續《無法無天》《無王管》
唔能睇著香港政府繼續《腐敗》落去、是時候齊齊《發聲》。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2018-9-15 09:39 AM 發表

你講記者為什麼?有打人嗎?打人只判3個月,教壞下一代。以為做呀🐍可以亂打人。
對、教壞下一代、以為打人唔使坐幾耐。
豬狗下月八號再上訴、應該加重刑罰判3年。
以免佃路仔有樣學樣。

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-9-16 02:30 PM 發表

我就係要為執法人員發聲 ...

特殊情況
當然需要特別處理
無乜野唔妥喎 ...
你都《傻傻地》、
特殊情況就要靠《能力》去解決、
而唔係靠《武力》去解決、
睇來你比豬狗從《蠢》。

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-9-16 02:30 PM 發表

我就係要為執法人員發聲 ...

特殊情況
當然需要特別處理
無乜野唔妥喎 ...
特殊情況就必須靠《能力、辦法》去解決根本所在、
靠《武力》去解決問題、衹會亂上加亂、以至無法壓制、害人害己。

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-9-16 02:54 PM 發表

要怪既
就係「始作俑者」囉 ...
《始作俑者》雖然有《錯》、
執法人員的《處理手法、更是錯上加錯、亂上加亂》、以至造成今天的結果、自食其果。

引用:
原帖由 高大默默的獅子 於 2018-9-16 02:59 PM 發表

《始作俑者》雖然有《錯》、
執法人員的《處理手法、更是錯上加錯、亂上加亂》、以至造成今天的結果、自食其果。
皆因:不夠冷靜、理智、自以為是、實力有限。

引用:
原帖由 高大默默的獅子 於 2018-9-16 03:01 PM 發表

皆因:不夠冷靜、理智、自以為是、實力有限。
聰明人不做糊塗事
糊塗人衹會害已害人、禍國殃人。

引用:
原帖由 z05162018 於 2018-9-16 03:17 PM 發表
警務處處長盧偉聰全力支援已被定罪嘅罪犯,咁佢自己咪最大嘅罪犯? 拉佢啦!

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20180915/58684597

朱經緯上訴失敗重返獄中 一哥:心情沉重 會全力支援 ...
絶對支持、聰仔就是整個犯罪過程的禍首。
上梁不正下梁歪、指揮失當、以至《自食其果》、《能力有限》、得個《嚇》字。
曾經就講過::向警方報案、晤係調查、警方《辦案》衹是《協調》。
你講《聰仔》有什麼《能力》做《一哥》。
將香港保安護民的《重擔》交給一個《廢才》、
香港前路是《灰暗的》。
必須《下台》、另求《賢能之士》、
香港人的《明天會更好》。

引用:
原帖由 超級速遞黑俠 於 2018-9-16 03:24 PM 發表
證據確鑿,冇得抵賴啦,行過都要打,黑警大哂? 天地有正氣!
香港人唔《齊心》一哥《無王管》。
講咩X都冇用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]