• 瀏覽: 23,843
  • 回覆: 545
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2018-9-14 09:42 PM 發表

你唔好咁激動,雖然說中你,冷靜
你睇少d 19才子

井底之蛙

引用:
原帖由 巴士塞龍門 於 2018-9-14 09:40 PM 發表

乜都驚咪益曬你呢類暴徒囉,當有一日你班南亞兄弟殺人放火無人處理時,你就知道當日打壓警權的問題所在。

假若警察日後只當警察工作是職業而唔係使命的時候,有咩人會願意放棄薪金為市民賣命?維持秩序的後果係判入獄,高層甚至淋病不願使用更高武力時,警員遇襲的話誰人負責?警員自衛用更高武力要自己負責?

眼見香港被一堆垃圾攪到亂曬真係好心疼,一眾政府高官唔係怕事就係暗獨,另有一班人就唔再用眼罩聽證據,反而係 ...
講得好!我都好擔心咁搞落去,警察會變成一個普通公務員。

引用:
原帖由 thesun 於 2018-9-14 09:02 PM 發表

假如佢ig 話 佢去旺角 打劫 都得嫁。咁人地有無打劫先,你拉佢 精神上犯法?
點解炸迪x尼同快閃強x黨事件會被定罪?就係網上言論唔係無限制的!

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2018-9-14 09:29 PM 發表

有丁權等如香港人?
正確黎講係香港鄉下人

引用:
原帖由 萬家野生的壽包 於 2018-9-14 09:45 PM 發表

你睇少d 19才子

井底之蛙
你睇你,越來越語無倫次,不斷謾罵,丁權是什麼?如何獲得?你講講。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2018-9-14 09:47 PM 發表

你睇你,越來越語無倫次,不斷謾罵,丁權是什麼?如何獲得?你講講。
你即係連丁權係乜都唔知

果然19才子有19粉絲

引用:
原帖由 萬家野生的壽包 於 2018-9-14 09:49 PM 發表

你即係連丁權係乜都唔知

果然19才子有19粉絲
果然,你不是圍村人,不要扮啦,醜死怪。

引用:
原帖由 理+誠 於 2018-9-14 09:38 PM 發表

你哋呆灣唔知香港警校係叫警察學堂?返呆灣井底扮文青喇!
理+誠 你錯。 thesun 你啱。

是香港警察學(院)

引用:
原帖由 理+誠 於 2018-9-14 09:45 PM 發表

講得好!我都好擔心咁搞落去,警察會變成一個普通公務員。
髮冠可以對人唔對事,同樣地某職業日後都可以。

日後喺罪案現場直接打電話俾睪丸,叫佢地緊急開庭處理執法尺度,甚至邀請髮冠到現場簽授權書,避免因爲有人對人唔對事而反口稱警方濫用武力。

引用:
原帖由 萬家野生的壽包 於 2018-9-14 09:28 PM 發表

上面已經解釋得好清楚
1, 你話記者應受規管。
我話記者同閣下一樣都是9up。管乜野?
2, 閣下話記者收錢就是雞。
我話689同777都有收錢, 係咪即是都係雞?
3, 埋沒良心的就時雞。
根據2及3我問你係咪想講記者埋沒良心9up。
4, 吾知點解變左我理解能力差。
5,跟住閣下問我有無照鏡。
6,閣下話自己講得好清楚。

我現在問你1至6有邊樣野出錯。

引用:
原帖由 巴士塞龍門 於 2018-9-14 09:40 PM 發表

乜都驚咪益曬你呢類暴徒囉,當有一日你班南亞兄弟殺人放火無人處理時,你就知道當日打壓警權的問題所在。

假若警察日後只當警察工作是職業而唔係使命的時候,有咩人會願意放棄薪金為市民賣命?維持秩序的後果係判入獄,高層甚至淋病不願使用更高武力時,警員遇襲的話誰人負責?警員自衛用更高武力要自己負責?

眼見香港被一堆垃圾攪到亂曬真係好心疼,一眾政府高官唔係怕事就係暗獨,另有一班人就唔再用眼罩聽證據,反而係 ...
某些香港警察巳 鑽牛角尖。 宣誓所講嘅嘢,巳忘記得一乾二淨 。 做得咁辛苦不如放下自在,留返啲位畀有使命感同理智嘅人做。

引用:
原帖由 All諗炒飯 於 2018-9-14 09:40 PM 發表

認同。Ching理據分析
玩下姐,佢有位入我佢又吾識。
同d5毛玩有時幾有趣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]