• 瀏覽: 26,257
  • 回覆: 218
+9
引用:
原帖由 Kahim 於 2018-9-14 05:34 PM 發表
卷膠紙可對抗超級颶風

上帝打救

會唔會搶水搶食物??

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-9-14 03:43 PM 發表
超強颱風「山竹」預料周日「殺到」本港,受到去年「天鴿」吹襲的杏花邨⋯⋯
⋯⋯好很多謝今屆特區政府班高官又一製造恐慌創舉⋯⋯⋯ ...
調翻轉...如果不刻意提示市民,萬一發生不幸事件後,你又會用乜嘢語句去抽秤人地呢?

快d打救

引用:
原帖由 吉村卓真傳弟子 於 2018-9-14 05:33 PM 發表
制造不必要恐慌
同反對派話唱國歌走音會犯法一樣囉

你估呢度敍利亞咩?香港真係好多驚弓鳥。

引用:
原帖由 paul-lo 於 2018-9-14 05:39 PM 發表

調翻轉...如果不刻意提示市民,萬一發生不幸事件後,你又會用乜嘢語句去抽秤人地呢?
所以寧願事事小心,做足防備
我咁大個仔都未見過咁強嘅風吹香港

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-9-14 03:43 PM 發表
超強颱風「山竹」預料周日「殺到」本港,受到去年「天鴿」吹襲的杏花邨,超市、家品店及文具店的皺紋膠紙已售罄,文具店職員更指,今早補貨的200多捲皺紋膠紙4小時內被搶購一空,「無得返貨,全港批發都無貨」。有家中向海的居民說,已在窗戶貼好膠紙,「都驚爆玻璃」。...

新聞來源連結:
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180914&s=699664 ...
你係唔係調轉黎講,好似係傳媒記者先每日A1製造恐怖,你呢d人反政府反傻左,是非不分

引用:
原帖由 smalleagle 於 2018-9-14 05:40 PM 發表
你估呢度敍利亞咩?香港真係好多驚弓鳥。
如是敘利亞槍林彈雨,無L用嘅港人死曬喺炸彈之下

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-9-14 05:37 PM 發表

打風搞到打將咁樓下商舖咪一樣照開門
酒樓,大x樂,大x活,戲院十號都要返

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-9-14 05:01 PM 發表
睇天文台熱帶氣旋路徑資訊圖⋯⋯⋯山竹好似錫晒香港無打算搞破壞⋯⋯⋯
咁你要睇番蘋果記者前幾日看圖作文既報導

香港變成 絕體絕命都市4+

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]