• 瀏覽: 26,253
  • 回覆: 218
+9
引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-9-14 03:43 PM 發表
超強颱風「山竹」預料周日「殺到」本港,受到去年「天鴿」吹襲的杏花邨,超市、家品店及文具店的皺紋膠紙已售罄,文具店職員更指,今早補貨的200多捲皺紋膠紙4小時內被搶購一空,「無得返貨,全港批發都無貨」。有家中向海的居民說,已在窗戶貼好膠紙,「都驚爆玻璃」。...

新聞來源連結:
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180914&s=699664 ...
所以你認為政府應該怎做才合尊意?

駛乜咁驚呀 ...   

唔係好明 ?
點解打風要搶水呢
唔通打風會停水 ?

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-9-14 03:58 PM 發表
通常做晒準備就唔黎
深水埗北河街市D人狂掃貨
好似打到黎咁

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-9-14 15:43 發表
超強颱風「山竹」預料周日「殺到」本港,受到去年「天鴿」吹襲的杏花邨,超市、家品店及文具店的皺紋膠紙已售罄,文具店職員更指,今早補貨的200多捲皺紋膠紙4小時內被搶購一空,「無得返貨,全港批發都無貨」。有家中向海的居民說,已在窗戶貼好膠紙,「都驚爆玻璃」。...

杏花邨文具店半日售罄200卷膠紙 居民搶購樽裝水⋯⋯⋯好很多謝今屆特區政府班高官又一製造恐慌創舉⋯⋯⋯ ...
係班杏花邨居民自己on9啫
有無講佢地揸走哂地庫停車場嘅車

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-9-14 03:58 PM 發表
通常做晒準備就唔黎
always

引用:
原帖由 ka626168 於 2018-9-14 04:55 PM 發表

深水埗北河街市D人狂掃貨
好似打到黎咁
多得FB成日都有岸膠文字圖來嚇佢地

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]