• 瀏覽: 44,203
  • 回覆: 204
+15
風繼續吹

未吹到來就要做足準備防風,吹到來就要留意風向了

暴風雨前夕

引用:
原帖由 refugee 於 2018-9-14 12:50 PM 發表

吹正既地方咪就係有11級風力囉
吹唔正的地方香港星期日咪風和日麗囉,我已經度定是期日跑嗰啲馬仔啦.

速速去惠X,百X入訂十幾箱公仔麵-------------------------高價轉售!

引用:
原帖由 領導班了 於 2018-9-14 12:49 PM 發表
巧害怕啊
港府束手無策!

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-9-14 03:11 PM 發表

香港係福地⋯⋯⋯可惜有班完全無工作能力貪婪特區政府高官⋯⋯⋯
仲有剩係識收黑日反夜反嘅犯民議員搞到香港停滯不前

星期日冇馬跑

星期一準時返工

杏花村大獲..

引用:
原帖由 巴士熱情的菠菜 於 2018-9-14 03:03 PM 發表

d網民話要考驗乜乜乜工程,又話掛到星期一吾好落波......大佬呀,人命最緊要,知吾知好多人住係鐵皮屋,天台屋,貨櫃屋,仲有低窪地區??仲有好多貓貓狗狗無家可歸。唉,做人不要甘自私⋯⋯希望個山竹打歪,快來快走 ...
邊會有事呀,如果星期日出得到紅雨都當個風贏呀,分分鐘連紅雨能力都做唔到.
至於掛8 號風球? 對唔住"山竹"唔係你,可能係由10月份第二個風姐做. 週日整個鬧劇在3號風球聲中落幕.

直至今天下午二時, 颱風繼續拗腰向北走,預期颱風差不多完全可以避開呂宋高山,颱風威力減弱非常有限。繞過呂宋後,直奔中國廣東沿岸,香港肯定是其中一個目標。

附件

IMG_20180914_153115.png(408.37 KB)

引用:
原帖由 領導班了 於 2018-9-14 12:35 PM 發表
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180914&s=10829391&a=58680022

【天氣預報】「山竹」夾風暴潮後日殺到 天文台上調風力至11級暴風

天文台表示,超強颱風山竹會在明日橫過呂宋北部並進入南海,其外圍下沉氣流會為廣東帶來酷熱天氣,而沿岸海域有湧浪。山竹會在星期日移近廣東沿岸,對本港構成威脅,天氣會顯著轉壞,有頻密狂風大雨及 ...
睇小d毒果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]