註冊 登入

[兩岸新聞評論] 新iPhone炒唔炒得起?華強北店主咁分析

本主題由 socialwong 於 2018-9-21 11:19 AM 關閉

新iPhone炒唔炒得起?華強北店主咁分析 E-mail 此主題給朋友

美國蘋果公司發布iPhone XR、XS、XS Max之後,被不少網民稱為「史上最貴iPhone」。再有新款iPhone推出,對於不少香港人來說,當然最關心是炒唔炒得起了。東網記者周四(13日)專程到被稱為深圳先達的華強北遠望數碼商城,為大家了解一下最新市面情報。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20180913/bkn-20180913192901174-0913_00952_001.html

精選樓盤
222 J5知識財富全分途2周年
301 swatch 35周年!
630 J2敢就十年
815 83新聞台 85財經台 雙雙改名再戰一周年
1111 83新聞台免費試播10周年
1119 翡翠明珠51周年!
引用:
原帖由 ok938 於 2018-9-13 11:52 PM 發表

美國蘋果公司發布iPhone XR、XS、XS Max之後,被不少網民稱為「史上最貴iPhone」。再有新款iPhone推出,對於不少香港人來說,當然最關心是炒唔炒得起了。東網記者周四(13日)專程到被稱為深圳先達的華強北遠望數碼商城,為大家了解一下最新市面情報。

新聞來源連結:http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20180913/bkn-20180913 ...
冇新特色,唔值

andriod 機出M字額,果粉即刻狂鬧抄襲,依家爛果出雙卡,即係抄襲andriod機啦,點解唔見人鬧嘅?

企硬,唔click嘢,向毒果說不。
教協人渣=洗腦專家=名師出膠徒

引用:
原帖由 630j2.swatch 於 2018-9-14 08:00 AM 發表

都話而家係2018

中國人覺醒年!

連用毒果的都醒了,轉投國產機!
低能,遲早爆炸

引用:
原帖由 toledo 於 2018-9-14 10:28 AM 發表

andriod 機出M字額,果粉即刻狂鬧抄襲,依家爛果出雙卡,即係抄襲andriod機啦,點解唔見人鬧嘅?
靜音了

回覆 引用 TOP

果粉又要追新機

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
美國大賺特賺嘅iphone,無左喬布斯, TIM COOK 對iphone無曬皮向。中國人被拖著行,要覺醒到誰是真正霸權

搬番哂美國限量生產,咁咪炒得起囉!

回覆 引用 TOP

寫得出深圳先達,證明你根本無上過華強北囉

IPHONE仲有人買咩???

我係現代人
咁大部電話
對亞洲人來講好唔方便
越大部只會越適合外國人用

引用:
原帖由 fanla22fanla 於 14/9/2018 11:50 發表

寫得出深圳先達,證明你根本無上過華強北囉
仲見很多人用3.7~4吋那一代的爛果

「我」也是「其中一個」被牠們拉「黑」:漢奸, 汪汪屎,西施走狗,屍屍pdllm
作者已被封鎖,內容自動屏蔽  收起/展開 發表於 25/10/2018 12:41        1#

回覆 引用 TOP

燶硬。不過估計比iphone x 果時好一點點,因為比較早出。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 toledo 於 2018-9-14 10:28 AM 發表

Double std is their std

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。