• 瀏覽: 8,906
  • 回覆: 161
  • 追帖: 1
俄羅斯在海參崴舉辦東方經濟論壇,
還邀請中國及日本參加。
這裡對中國來說是丟失的領土,清政府無能,將這片土地丟失了。由俄羅斯奪取了。
現在還攪甚麼東方經濟論壇。還說甚麼特產美食煎班戟,魚子醬,伏特加。
習總為何不和普京說,這裡原是中國領土,特色美食就是狗不理。普京,你攪清楚點好嗎。

清朝是中國最後一個帝制朝代

達賴食屎la

元朝時,中東及大半歐洲都是中國領土

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2018-9-12 08:43 PM 發表
清政府無能,中共點解唔可以講,
歷史上海參崴。俄國曾驅逐中國人。
講畀佢聽,所謂當地特色美食就是中國美食,煎甚麼班戟。

引用:
原帖由 lewark 於 2018-9-12 09:08 PM 發表

清政府無能,中共點解唔可以講,
歷史上海參崴。俄國曾驅逐中國人。
講畀佢聽,所謂當地特色美食就是中國美食,煎甚麼班戟。
但係,現代中國板圖又大過宋朝呀!現代係呀係好叻?

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2018-9-12 09:14 PM 發表

但係,現代中國板圖又大過宋朝呀!現代係呀係好叻?
總之係俄國海參崴攪論壇,就係有示威成分。趁中國受貿易戰影響而做出呢種插背上一刀行為要不得。

引用:
原帖由 lewark 於 2018-9-12 09:31 PM 發表

總之係俄國海參崴攪論壇,就係有示威成分。趁中國受貿易戰影響而做出呢種插背上一刀行為要不得。
就算俄羅斯係示威 你都要用正常心態去出席 而家最大的人喺美國 呢個時候唔可以畀其他嘢影響 咁簡單嘅道理 唔係唔明白呀

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-9-12 10:10 PM 發表

就算俄羅斯係示威 你都要用正常心態去出席 而家最大的人喺美國 呢個時候唔可以畀其他嘢影響 咁簡單嘅道理 唔係唔明白呀
明,點會唔明

更加明白海參崴,俄文意思係控制東方

即使俄羅斯同期喺海參崴以西2000公里的楚戈爾,集結三十萬大軍,進行代號東方-2018軍演,都要用平常心對待丫嘛,楚戈爾離中國好近啫,都唔到200公里,要多D來往

楚戈爾呢個地方,有咁啱得咁橋,又係清政府簽下尼布楚條約送比俄羅斯嘅地方。喺個處做三十萬人大軍演,展示軍力,然後派個請帖,邀請中國派三千零個軍人去參觀,你話係咪對中國幾友好,唔係朋友都唔會比帖

所以喎,普大帝真係好純情,呢個朋友值得交

是否自古已來...

引用:
原帖由 強項出口術 於 2018-9-12 10:56 PM 發表

明,點會唔明

更加明白海參崴,俄文意思係控制東方

即使俄羅斯同期喺海參崴以西2000公里的楚戈爾,集結三十萬大軍,進行代號東方-2018軍演,都要用平常心對待丫嘛,楚戈爾離中國好近啫,都唔到200公里,要多D來往

楚戈爾呢個地方,有咁啱得咁橋,又係清政府簽下尼布楚條約送比俄羅斯嘅地方。喺個處做三十萬人大軍演,展示軍力,然後派個請帖 ...
海參崴呢個地方 曾經獨立 中國同俄國都曾經統治 如果要認真講 土地係清朝時打回來的 即係清朝衰敗回歸俄國 經過百幾年之後 你要共產黨攞返其實相當困難 亦都唔可以入共產黨數 至於要攞返海參崴 已經唔係共產黨可以話攞就攞 應該係要我羅斯衰敗 咁先至有機會攞

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2018-9-12 08:43 PM 發表
請分清  元朝  與  蒙古帝國

中東與大半歐洲 不屬於 元朝

廢佬文化

同一道理若大清割讓海參崴唔關中共事,割讓香港予大英又關中共L事

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-9-13 12:48 AM 發表

請分清  元朝  與  蒙古帝國

中東與大半歐洲 不屬於 元朝
睇下係如何定"中國"吧! 有一說法是佔全球22%。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]